USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

"Дочка" Auchan продала свої активи у РФ

У російському портфелі компанії перебуває понад 150 тис. кв. м торгових площ
Ашан

Ілюстративне фото

Джерело: wikipedia

Компанія Ceetrus, що входить до структури французької мережі гіпермаркетів Auchan, закрила угоду про продаж своїх активів у Росії. Про це пише РБК.

Видання зазначає, що новим власником компанії, на балансі якої й перебувають об'єкти, стала фірма "Торгівельні галереї". Її основним власником через АТ "Кама капітал" та "КК Кама капітал" виступає Тагір Шаймарданов.

"Ceetrus є частиною французької групи Auchan сім'ї Мюльє, яка до 2018 року називалася Immoauchan. У її російському портфелі перебуває понад 150 тис. кв. м торгових площ. Компанія управляє 40 торговими центрами і галереями, у тому числі – торговими комплексами "Акварель" у підмосковному Пушкіні, Тольятті, Волгограді, "Трійка" у Москві. Ceetrus володіє і касовими зонами в гіпермаркетах Auchan", – йдеться у повідомленні.

У поясненні до бухгалтерської звітності Ceetrus зазначено, що попередній договір купівлі-продажу підписали у жовтні 2023 року. А наприкінці минулого року отримано дозвіл правокомісії та Федеральної антимонопольної служби РФ на здійснення цієї угоди.

25 березня 2024 року її нотаріально засвідчили.

Auchan – у списку спонсорів війни

Після початку повномасштабної війни Росії проти України компанія Auchan відмовилася припинити роботу на російському ринку і приєднатися до бойкоту країни-агресора.

За даними Національного агентства із запобігання корупції України, від початку великої війни російський підрозділ французького Auchan сплачував податки до бюджету країни-терористки.

Мережу гіпермаркетів неодноразово критикували після початку повномасштабної війни через її співпрацю з Росією. Минулого року Україна навіть включала її до списку міжнародних спонсорів агресії РФ.

Як тоді повідомлялося, мережа постачає товари військовослужбовцям РФ, які знаходяться на окупованих територіях, під виглядом гумдопомоги, призначеної для мирних жителів і допомагає військкоматам набирати призовників.

А фінансова прокуратура Франції з 2020 року веде розслідування щодо російського підрозділу французької компанії Auchan за підозрою в корупції.

Читайте також:
На 8% зросли торік заробітки лідерів енергетичного сектора України. А половина компаній, що потрапили в топ, – державні На 8% зросли торік заробітки лідерів енергетичного сектора України. А половина компаній, що потрапили в топ, – державні
Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії
У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського