USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

Україна зараз переживає пік захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19, – Ляшко

За прогнозами міністра охорони здоров'я, такий пік протримається в країні ще два-три тижні
Віктор Ляшко голова МОЗ
Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко. Фото Ковальчук Віктор / Уніан
Джерело: Уніан

Україна зараз перебуває на піку захворюваності на респіраторні хвороби, серед яких грип, ГРВІ та COVID-19. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі телемарафону.

За його словами, цей пік захворюваності протримається ще два-три тижні. Надалі він прогнозує спад кількості хворих на ГРВІ.

"Ми зараз маємо таку саму тенденцію кривих спалахів, як це було в доковідний період, коли ми реєстрували спалахи грипу та ГРВІ десь у середині листопада і в середині лютого. Сезон 2024 року показує таку саму криву", – сказав Ляшко.

Новини за темою: Вчені виявили низку побічних наслідків вакцин проти COVID-19

Триває сезонне збільшення захворювань на грип та ГРВІ. Також він зазначив, що є чотири регіони, в яких перевищено епідеміологічний поріг.

"Сьогодні в нас є заклади, законтрактовані через Програму медичних гарантій на пакет "Готовність до реагування". Вони забезпечені всіма необхідними лікарськими та захисними засобами. Але я б просив українців не забувати про профілактичні щеплення і про сезонні щеплення", – зазначив Ляшко.

Глава МОЗ додав, що зараз воєнний стан і система охорони здоров'я робить пріоритет на поранених унаслідок бойових дій.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Вінниці та Сумах школярі навчаються на дистанційці через високу захворюваність на грип та COVID-19.

Також школи пішли на карантин в Ужгороді.

Читайте також:
Перші шість клінічних протоколів з лікування бойових травм пройшли затвердження МОЗ Перші шість клінічних протоколів з лікування бойових травм пройшли затвердження МОЗ
В Україні активізувалися кліщі: Як вберегтися від хвороби Лайма і що робити при укусі? В Україні активізувалися кліщі: Як вберегтися від хвороби Лайма і що робити при укусі?
В Україні деякі безкоштовні медичні послуги можуть стати платними В Україні деякі безкоштовні медичні послуги можуть стати платними
В Україні зростає захворюваність на кашлюк В Україні зростає захворюваність на кашлюк