USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

У Вінниці та Сумах школярі навчаються на дистанційці через високу захворюваність на грип та COVID-19

Раніше стало відомо, що через ГРВІ та грип школи Ужгорода йдуть на карантин
учні в школі
Джерело: відкриті джерела

У Вінниці 29 січня запровадили дистанційне навчання для школярів через високий рівень захворюваності на грип та COVID-19. Сьогодні ці заходи продовжили, повідомляє Департамент освіти Вінницької міської ради.

"Таке рішення пов'язане з великою кількістю хворих на грип А, COVID-19 та інші інфекційні хвороби в нашій громаді. Продовжуємо моніторити ситуацію, але зараз головна мета – зберегти життя та здоров'я громадян, особливо вразливих груп населення, таких як діти", – заявила директорка Департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Вінниця – не єдине місто, яке запровадило подібні заходи.

З вівторка, 6 лютого, школи Сум також закривають на карантин через зростання захворюваності на грип та ГРВІ.

За даними міськради, минулого тижня медики зареєстрували 2670 випадків захворювання на грип, ГРВІ та COVID-19 у місті. Це на 28% більше показників попереднього тижня.

Із загальної кількості недужих діти становлять 45% – це 1206 хворих. Також відомо, що зменшилась кількість хворих на COVID-19 – 31 пацієнт проти 41. А ось кількість хворих на грип зросла – 68 випадків проти 28.

У зв'язку з цим з 06.02.2024 року по 10.02.2024 року всі заклади загальної середньої освіти міста переводяться на дистанційне навчання.

Раніше стало відомо, що через ГРВІ та грип школи Ужгорода йдуть на карантин, а мукачівські школярі переходять на дистанційне навчання.

В Ужгороді впродовж тижня зареєстровано 1985 випадків захворювань, порівняно з минулим тижнем – це на понад 69,5%, також відзначають циркуляцію COVID-19 та грипу типу А і В. Хворих дітей – 55,5% серед усіх захворілих, захворюваність дітей шкільного віку зросла у 2,3 раза.

Також ми писали, що у Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях зафіксували перевищений епідемічний поріг через збільшення випадків захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19.

Як відомо, в Україні з жовтня минулого року на ГРВІ, грип та COVID-19 перехворіло 1,9 млн людей, з них 56% – діти. Через це рішення про запровадження протиепідемічних заходів у звʼязку з підвищенням захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19 ухвалюють комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на рівні кожної області.

Читайте також:
Литва виділяє 5 млн євро на відбудову шкіл і дитсадків в Україні Литва виділяє 5 млн євро на відбудову шкіл і дитсадків в Україні
В полтавських школах дітей навчатимуть керувати дронами В полтавських школах дітей навчатимуть керувати дронами
Кожна сьома школа в Україні пошкоджена через війну Кожна сьома школа в Україні пошкоджена через війну
Україна зараз переживає пік захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19, – Ляшко Україна зараз переживає пік захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19, – Ляшко