USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Через ГРВІ та грип школи Ужгорода йдуть на карантин, а мукачівські школярі переходять на дистанційне навчання

Фахівці фіксують різке ускладнення епідситуації із захворюваністю на ГРВІ та грип
Грип ГРВІ
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

З понеділка, 5 лютого, у закладах загальної середньої освіти Ужгорода незалежно від форми власності буде запроваджено карантин. Відповідне рішення ухвалили на засіданні протиепідемічної комісії в Ужгородській міськраді.

Зазначається, що попередньо карантин триватиме тиждень – до 9 лютого.

"Карантин стосується також міських мистецьких та спортивних шкіл, за винятком індивідуальних занять. Дитячі дошкільні заклади працюватимуть у звичному режимі", – наголосили в Ужгородській міськраді.

Як зазначалося на засіданні протиепідемічної комісії, наразі фіксується різке ускладнення епідситуації із захворюваністю на ГРВІ та грип в Ужгороді.

"Протягом тижня зареєстровано 1985 випадків захворювань, порівняно із минулим тижнем це більше ніж на 69,5%, також відмічають циркуляцію COVID-19 та грипу типу А і В. Хворих дітей – 55,5% серед усіх, хто захворів, захворюваність дітей шкільного віку зросла у 2,3 раза. На 36,3% зросла кількість госпіталізованих у медичні заклади міста, 85% із них – діти", – йдеться у повідомленні.

Наразі епідемічна ситуація в Ужгороді класифікується як епідемія високої інтенсивності з перевищенням епідпорогу на 80,1%.

"Триває щоденний моніторинг, наступної п’ятниці комісія збереться знову, щоб проаналізувати ситуацію із захворюваністю та прийняти рішення – або про продовження карантинних заходів, або про їх скасування", – додали в міськраді.

Також, як інформує Мукачівська міська рада, через зростання захворюваності на ГРВІ та грип школи Мукачева переходять на дистанційне навчання.

Щодо можливого відновлення очного навчання там пообіцяли поінформувати завчасно.

Раніше в МОЗ розповіли, кому і як носити медичні маски та де можуть ввести карантин. Також в Міністерстві зауважили, що в Україні з жовтня на грип та COVID-19 перехворіло 1,9 млн людей.

Читайте також:
Туберкульоз, хвороба Паркінсона, цукровий діабет: Міноборони оновило перелік захворювань, які звільняють від мобілізації Туберкульоз, хвороба Паркінсона, цукровий діабет: Міноборони оновило перелік захворювань, які звільняють від мобілізації
В Україні активізувалися кліщі: Як вберегтися від хвороби Лайма і що робити при укусі? В Україні активізувалися кліщі: Як вберегтися від хвороби Лайма і що робити при укусі?
Мобілізований із Закарпаття помер по дорозі до навчального центру Мобілізований із Закарпаття помер по дорозі до навчального центру
В Україні зростає захворюваність на кашлюк В Україні зростає захворюваність на кашлюк