USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Через ГРВІ та грип школи Ужгорода йдуть на карантин, а мукачівські школярі переходять на дистанційне навчання

Фахівці фіксують різке ускладнення епідситуації із захворюваністю на ГРВІ та грип
Грип ГРВІ
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

З понеділка, 5 лютого, у закладах загальної середньої освіти Ужгорода незалежно від форми власності буде запроваджено карантин. Відповідне рішення ухвалили на засіданні протиепідемічної комісії в Ужгородській міськраді.

Зазначається, що попередньо карантин триватиме тиждень – до 9 лютого.

"Карантин стосується також міських мистецьких та спортивних шкіл, за винятком індивідуальних занять. Дитячі дошкільні заклади працюватимуть у звичному режимі", – наголосили в Ужгородській міськраді.

Як зазначалося на засіданні протиепідемічної комісії, наразі фіксується різке ускладнення епідситуації із захворюваністю на ГРВІ та грип в Ужгороді.

"Протягом тижня зареєстровано 1985 випадків захворювань, порівняно із минулим тижнем це більше ніж на 69,5%, також відмічають циркуляцію COVID-19 та грипу типу А і В. Хворих дітей – 55,5% серед усіх, хто захворів, захворюваність дітей шкільного віку зросла у 2,3 раза. На 36,3% зросла кількість госпіталізованих у медичні заклади міста, 85% із них – діти", – йдеться у повідомленні.

Наразі епідемічна ситуація в Ужгороді класифікується як епідемія високої інтенсивності з перевищенням епідпорогу на 80,1%.

"Триває щоденний моніторинг, наступної п’ятниці комісія збереться знову, щоб проаналізувати ситуацію із захворюваністю та прийняти рішення – або про продовження карантинних заходів, або про їх скасування", – додали в міськраді.

Також, як інформує Мукачівська міська рада, через зростання захворюваності на ГРВІ та грип школи Мукачева переходять на дистанційне навчання.

Щодо можливого відновлення очного навчання там пообіцяли поінформувати завчасно.

Раніше в МОЗ розповіли, кому і як носити медичні маски та де можуть ввести карантин. Також в Міністерстві зауважили, що в Україні з жовтня на грип та COVID-19 перехворіло 1,9 млн людей.

Читайте також:
На Закарпатті за 200 метрів до кордону затримали 17 чоловіків, які нелегально хотіли потрапити до Угорщини На Закарпатті за 200 метрів до кордону затримали 17 чоловіків, які нелегально хотіли потрапити до Угорщини
Продаж ділянки за безцінь: У корупційній схемі викрили мера Мукачева та ще декількох місцевих чиновників Продаж ділянки за безцінь: У корупційній схемі викрили мера Мукачева та ще декількох місцевих чиновників
Енергетики можуть посилити ризик раптової зупинки серця Енергетики можуть посилити ризик раптової зупинки серця
Перша людина померла від нового штаму пташиного грипу, – ВООЗ Перша людина померла від нового штаму пташиного грипу, – ВООЗ