USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Корпус "Охматдиту", куди прилетіла російська ракета, не підлягає відновленню, його знесуть, – МОЗ

Фахівці також обстежують техкорпус, який може підлягати знесенню
Охматдит _9

Дитяча лікарня "Охматдит" пошкоджена внаслідок російської ракетної атаки 8 липня 

Джерело: UWN

Корпус лікарні "Охматдит", куди 8 липня прилетіла російська ракета, не підлягає відновленню і буде знесений. Про це заявив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Він також розповів, що зараз фахівці проводять обстеження приміщення старого технічного корпусу, який, найімовірніше, підлягатиме знесенню.

Як зазначив глава МОЗ, фахівці скоро мають завершити акт, який покаже повну вартість відновлення лікарні. Наступного тижня "Охматдит" відбере компанію, яка проводитиме будівельні роботи.

Новини за темою: Російський льотчик здав своїх після ракетного удару по "Охматдиту"

На рахунки благодійних фондів надійшло вже понад 800 млн гривень, які, зокрема, на будівництво нового корпусу на місці зруйнованого, повідомив міністр.

При цьому тільки на обладнання для клініки потрібно близько 360–400 млн гривень. Але від компаній-виробників обладнання надходять запити щодо його постачання. Список обладнання визначить "Охматдит".

Удар по "Охматдиту"

Як відомо, 8 липня окупанти вдарили крилатою ракетою Х-101 по дитячій лікарні.

Внаслідок цього двоє людей загинули, по медичну допомогу звернулося 32 поранених. Госпіталізовано з травмами вісім дітей.

Пізніше в ООН заявили, існує "висока ймовірність", що дитяча клініка "Охматдит" зазнала "прямого влучання" російської ракети

Forbes зазначає, що на цю атаку окупанти витратили більше ніж 250 млн доларів, використовуючи ракети Х-101, у яких знаходили західні компоненти. Тим часом пропагандисти розгорнули інформаційну кампанію і вигадують різні версії, щоб зняти із себе відповідальність за вбивства цивільних, серед яких були діти.

 
 
Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС