USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Україна вночі знову була під масованим обстрілом: Є руйнування і жертви

Унаслідок нічного обстрілу зафіксовано потрапляння уламків ракет у житловий масив на Житомирщині
Ракета
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Російські війська в ніч на 9 червня знову завдали удару по Україні, застосувавши крилаті ракети і дрони-камікадзе. Унаслідок обстрілу є загиблий і поранені. Розповідаємо подробиці нічної атаки.

Учора ввечері ворог підняв у повітря стратегічну авіацію. Попередньо, чотири борти ТУ-95МС після опівночі запустили ракети в бік України з району Каспійського моря. Водночас із Брянської області було запущено ударні безпілотники Shahed-136/131.

Вранці Повітряні сили України повідомили, що українська ППО знищила 10 ударних дронів і 4 – розвідувальних, а також 4 крилаті ракети.

"Російські окупанти завдали удару по Україні іранськими ударними дронами Shahed-136/131 і крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-55 по військових об'єктах і об'єктах критичної інфраструктури... Протягом атаки запущено до 16 ударних БПЛА і шість крилатих ракет повітряного базування", – йдеться в повідомленні.

Пізніше Юрій Ігнат повідомив, що вночі росіяни застосували ракету Х-55, яка може нести ядерний боєзаряд.

"Вночі стратегічна авіація (чотири Ту-95) випустила шість ракет повітряного базування - Х-101 та Х-55. Власне, Х-55 - це ракета призначена для ядерного заряду. Але він туди не встановлювався. Просто є ракета, яка виконує роль як необхідної цілі, щоб на неї зосереджувалась увага, витрачався боєкомплект", - пояснив Ігнат.

Наслідки нічного обстрілу

Житомирська область

У Звягельській громаді Житомирської області внаслідок російської ракетної атаки сталося влучання уламків збитої цілі в житловий масив приватного сектора.

У населеному пункті було зруйновано будинки, одна людина загинула, ще троє дістали травми. Їм надається вся необхідна допомога.

"Сьогодні вночі під час повітряної тривоги на Житомирщині силами ППО, за попередніми даними, збито одну ракету. Внаслідок падіння уламків у м. Звягель зруйновано 1 та пошкоджено 12 житлових будинків. Унаслідок події 1 людина загинула і 3 людини травмовані", – інформує голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Харківська область

Як повідомляє голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, цієї ночі ворог завдав масованої атаки дронами типу Shahed по об'єктах інфраструктури Богодухівського району.

Сталися пожежі, поранення отримав цивільний чоловік 33 років.

Дніпропетровська область

В регіоні сили ППО збили безпілотник та дві крилаті ракети. Уламки впали у Новомосковському районі.

"Пошкодили два приватні будинки, авто та газопровід. Люди не постраждали. Це головне", – написав глава обласної ОВА Сергій Лисак в Telegram.

Нагадаємо, вчора окупанти обстріляли школу №2 в Олешках, де люди рятувалися від затоплення, спричиненого підривом Каховської ГЕС.

Читайте також:
Росія розширює список розшуку українських політиків, він поповнився Аваковим, Гройсманом, Даніловим і не тільки Росія розширює список розшуку українських політиків, він поповнився Аваковим, Гройсманом, Даніловим і не тільки
Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії
Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні
Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, – Макрон Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, – Макрон