USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Україна просить союзників про термінове постачання зенітних ракет, – FT

Західні союзники України остерігаються "можливого зриву" планованого контрнаступу без достатньої протиповітряної оборони
ппо ЗСУ
Система ППО
Джерело: відкриті джерела

Україна побоюється, що через гострий дефіцит зенітних ракет для систем протиповітряної оборони можуть розпочатися широкомасштабні повітряні атаки з боку Росії, тому на наступному "Рамштайні" держава попросить про термінове передавання цих ракет. Про це повідомляє Financial Times із посиланням на три джерела.

Засідання контактної групи відбудеться на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині. 

Згідно з документами, з якими ознайомилася газета, наприкінці лютого США оцінювали, що "до 23 травня здатність України захищати свої війська на передовій буде повністю знижена".

"Тема протиповітряної оборони малої дальності дедалі частіше піднімається українцями. Якщо вони використовують усе, це відкриває простір для військово-повітряних сил. Якщо Росія зможе проникнути туди за допомогою бомбардувальників, Україна матиме проблеми", – додали у виданні.

Водночас зазначається, що західні союзники України остерігаються "можливого зриву" планованого контрнаступу без достатньої протиповітряної оборони.

"Протиповітряна оборона ближнього радіусу дії – тема, яку українці підіймають дедалі частіше. Якщо вони виснажать її всю, це відкриє простір для військово-повітряних сил (Росії, – ред.)", – зазначає джерело.

Крім того, співрозмовники видання попереджають, що якщо Росія зможе скидати з літаків некеровані бомби і діставати ними вглиб України, то "буде біда". Такий сценарій має "похмурий вигляд".

Читайте також:
Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади "Рубіж" Андрієм Крищенком
"Обмежено придатних" розділять на групи: За яким критерієм їх ділитимуть
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026-му або 2027 році, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026-му або 2027 році, – The Economist
ЗСУ контролюють 2/3 території Очеретиного, інша частина – під вогневим контролем, – речник ЗСУ контролюють 2/3 території Очеретиного, інша частина – під вогневим контролем, – речник "Хортиці"