USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Зеленський звільнив командувача Сил підтримки ЗСУ: Його вже призначено на іншу посаду

Тепер Олександр Яковець буде очільником Держспецтранспорту
Зеленський підписав
Джерело: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Олександра Яковця з посади командувача Сил підтримки Збройних сил України. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Джерело: Офіс Президента

Іншим указом Зеленський призначив Яковця головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту.

Джерело: Офіс Президента

Натомість указом №245/2024 з посади голови адміністрації Державної спеціальної служби транспорту було звільнено Богдана Бондаря.

Джерело: Офіс Президента

На сайті Міноборони зазначається, що Бондар буде зарахований у розпорядження Міністра оборони України і виконуватиме обовʼязки з координації діяльності та контролю процесу розбудови фортифікаційних споруд.  

Що відомо про Яковця?

Бригадний генерал Олександр Яковець народився 21 вересня 1972 року в селі Олексіївка Жмеринського району Вінницької області. Закінчив Камʼянець-Подільське вище військово-інженерне командне училище (1993), Національну академію оборони (2005) та Національний університет оборони України (2019). 

Службову карʼєру у Збройних силах України розпочав 1 серпня 1989 року. Обіймав різноманітні командні та штабні посади, включаючи командира інженерно-саперного взводу, командира інженерно-саперного батальйону, заступника командира з озброєння, начальника інженерної служби та інші. 

З 2020 до 2024 року був начальником інженерних військ – начальником управління інженерних військ Командування Сил підтримки Збройних сил України. 

З березня 2024 року перебував на посаді командувача Сил підтримки Збройних сил України.

Чим займається Держспецтранспорту?

Державна спеціальна служба транспорту – спеціалізоване військове формування, яке входить до системи Міністерства оборони України, призначене для забезпечення стійкого функціонування транспорту в мирний час та в особливий період.

В особливий період ДССТ залучається до виконання заходів територіальної оборони, а також заходів, спрямованих на додержання правового режиму воєнного стану.

Читайте також:
ЦАХАЛ взяв під контроль палестинську сторону КПП ЦАХАЛ взяв під контроль палестинську сторону КПП "Рафах"
Китайські хакери зламали базу даних Міноборони Великої Британії Китайські хакери зламали базу даних Міноборони Великої Британії
"Донька не впізнала мене після поранення": Для 32-х поранених воїнів міжнародні лікарі провели в Україні реконструктивні операції на обличчі
"Євробачення-2024": Де та коли дивитися, як голосувати, що змінилося цього року