USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

ЗСУ контролюють 2/3 території Очеретиного, інша частина – під вогневим контролем, – речник "Хортиці"

Ворог зазнає шалених втрат і в живій силі, і в техніці
Хортиця Назар Волошин

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі UWN

Джерело: відкриті джерела

2/3 населеного пункту Очеретиного на Донеччині знаходиться під контролем Збройних сил України. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі UWN.

Інша частина населеного пункту, в яку прорвався противник, перебуває під нашим вогневим контролем.

"Противник зокрема блокований, вживаються всі заходи для вибиття його звідти, наразі тривають бої, і ситуація під контролем Збройних сил України", – каже він.

Крім того, Волошин повідомив, що ворог продовжує штурмувати район Красногорівки, залучає при цьому штурмові групи. 2/3 частини міста теж знаходяться під контролем ЗСУ. Противника теж заблоковано і вживаються заходи, щоб його звідти вигнати, бої тривають.

"Деякі українські ресурси і також у Росії переймають факти начебто захоплено російськими окупантами Красногорівка Донецької області. При цьому вони активно демонструють відео російських пропагандистів, де якесь незрозуміле тіло намагається розмахувати триколором на будівлі. Це незрозуміле тіло зі своєю ганчіркою було оперативно знищено з іншими тими волоцюгами, які намагалися заховатися в будівлі", – каже Волошин.

За його словами, ворог, попри проведення різних бойових дій, зазнає шалених втрат і в живій силі, і в техніці. Окупанти не рахуються зі своїм особовим складом, з технікою, кидають всі можливі і неможливі ресурси для захоплення якоїсь цілі.

"В них є ціль, дедлайн – 9 травня. Тому вони не рахуються ні з живою силою, ні з технікою. На відміну від наших командирів, наших українських військовослужбовців, де в першу чергу важливе життя і здоров’я військовослужбовців. Ворог на нашому напрямку має втрати – це в середньому 85 відсотків від всіх втрат, і це саме на Східному напрямку", – додав речник.

Чим загрожує окупація Очеретиного?

Попри те що Очеретине – це невелике село, де до війни жили приблизно три тисячі мешканців, його втрата може створити проблеми для ЗСУ.

Проблема втрати насамперед пов'язана із загрозою обвалу оборонної лінії на Покровському напрямі, створення якої українське командування було змушене розпочати після залишення Авдіївки.

У разі подальшого просування окупантів у Західному напрямку вони впруться в нові рубежі оборони в районі Карлівського водосховища та річки Вовча, які важко форсувати.

А от у районі Очеретиного жодних водних перешкод немає, щобільше, через село проходить дорога Т0511, що веде прямо на Покровськ.

Можливий прорив російських військ в Очеретине ставить під загрозу охоплення ті частини ЗСУ, що обороняються на південь від нього біля села Бердичі.

До того ж від Очеретиного менш як 15 км до основної дороги, що з'єднує Велику Новосілку і Костянтинівку через Покровськ. 

Читайте також:
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор
МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду