USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Чи потрібен Україні й партнерам інформаційний "Рамштайн": Роз’яснення експерта

Досвід України у сфері медіа може бути позитивним для інших країн
Ігор Рейтерович
Ігор Рейтерович
Джерело: відкриті джерела

Політичний аналітик Ігор Рейтерович не впевнений, що найближчим часом буде створений інформаційний "Рамштайн". Про це він заявив в ефірі UWN.

"Тут є певна проблема, це таке дуже спрощене трактування демократії, що це свобода слова і ми повинні давати можливість говорити всім. Тому я не вірю, що буде створений саме інформаційний "Рамштайн", тут більшою мірою – це відповідальність кожної окремої взятої країни", – зазначив експерт.

При цьому нагадав, що деякі країни дуже довго до цього йшли, як німці, французи, а дехто робив це набагато швидше, як Балтійські країни або Польща.

"Я думаю, рано чи пізно вони прийдуть до розуміння того, що треба як мінімум повикидати всі ці канали, не давати їм можливості транслювати якісь свої наративи і потім десь вже більше на рівні НАТО вони приймуть необхідність цієї нової інформаційної стратегії протидії тій дезінформації, яку максимально розповсюджує Росія", – зазначив він.

Аналітик сказав, що досвід України для інших країн може бути позитивним.

"Рано чи пізно вони до цього прийдуть, але це розтягнеться на достатньо великий період часу, тому що демократія – вони будуть довго радитись, перевіряти, будуть суди, суди будуть виносити рішення, але рано чи пізно вони зможуть цю систему сформувати, бо Росія зупинятися не буде, ми повинні це розуміти", – додав Рейтерович.

Що цьому передувало

Голова спеціального комітету Європейського парламенту з іноземного втручання в усі демократичні процеси в ЄС Рафаель Глюксманн запропонував створити інформаційний "Рамштайн". Про це він заявив за підсумками візиту його делегації до Києва.

Європарламентарій відзначив, що якщо майбутнє Європи дійсно на кону, тоді потрібно ще зробити багато речей: усунути прогалини в санкціях, зупинити трансляцію російської пропаганди європейськими мовниками.

Він також наголосив, що на Глобальному Півдні потрібен не той самий наратив, що і для європейців.

На його думку, треба доносити, що Росія тут – імперіаліст і колонізатор, а Україна насправді є героєм всіх колишніх колоній, які бажають бути вільними і незалежними.

Читайте також:
Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського
Через затримку допомоги Україна витратила 4 млрд доларів на зброю, що негативно вплинуло на бюджет, – Мінфін Через затримку допомоги Україна витратила 4 млрд доларів на зброю, що негативно вплинуло на бюджет, – Мінфін