USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

МОК допустив до кваліфікації на Олімпіаду атлетів із РФ, які не відповідають вимогам нейтральності

НОК України вже звернувся до Міжнародного олімпійського комітету з цього питання
олімпійські ігри
Джерело: відкриті джерела

Напередодні другого етапу кваліфікаційного відбору на Олімпійські ігри в Парижі стало відомо про допуск до змагань атлетів, які не відповідають вимогам нейтральності. Про це повідомляє Національний олімпійський комітет України.

"НОК України звернувся до МОК щодо неухильного дотримання умов нейтральності в питанні допуску російських і білоруських борців до Олімпійських ігор-2024", – зазначають там.

Зокрема, у листі, адресованому президенту Міжнародного олімпійського комітету Томасу Баху від 6 лютого 2024 року, йдеться про випадок, коли на чемпіонат світу з боротьби 2023 року вже було допущено представників спортивної боротьби з Росії, щодо яких є інформація, що суперечить визначеним МОК умовам нейтральності.

Національний олімпійський комітет України закликав Міжнародний олімпійський комітет уважніше розглядати питання допуску російських і білоруських спортсменів до Олімпійських ігор-2024 у нейтральному статусі, а також врахувати надану інформацію щодо спортсменів, які прямо або побічно підтримують або виправдовують агресію.

Нагадаємо, олімпійську збірну Росії офіційно позбавили золота Олімпійських ігор-2022 у командному турнірі з фігурного катання після дискваліфікації на чотири роки російської фігуристки Каміли Валієвої через допінг-справу.

Як відомо, Міжнародний олімпійський комітет допустив російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі під нейтральним прапором.
Читайте також:
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
"Радий грати у команді, яка розвиває футбол і допомагає країні", – Мілевський увійшов до медіафутбольного клубу IGNIS