USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Міжнародна федерація тенісу допустила російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпіаді в Парижі у нейтральному статусі, – заява

У федерації додали, що позиція ITF також відповідає існуючій міжнародній політиці тенісу, яку ухвалили в березні 2022 року
Олімпіада у Парижі

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Міжнародна федерація тенісу (ITF) допустила російських та білоруських спортсменів до участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх 2024 року в Парижі (Франція) у нейтральному статусі. Про це йдеться в заяві на офіційному сайті федерації.

"Міжнародний олімпійський комітет і Міжнародний паралімпійський комітет дозволять кваліфікованим спортсменам з російськими та білоруськими паспортами брати участь в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі як індивідуальні нейтральні спортсмени, а також у Паралімпійських іграх як нейтральні паралімпійські спортсмени. ITF підтверджує, що тенісистам з цих країн дозволено брати участь в Олімпійських і Паралімпійських тенісних змаганнях в індивідуальній і нейтральній якості, якщо вони відповідають принципам AIN МОК і NPA IPC. Нейтральні спортсмени повинні відповідати вимогам відбору та прийнятності, викладеним у застосовних Правилах ITF", – йдеться в документі.

У федерації додали, що позиція ITF також відповідає існуючій міжнародній політиці тенісу, яку ухвалили в березні 2022 року.

Раніше

Ми розповідали, що Національний олімпійський комітет України вимагає від тенісистів бойкотувати матчі з росіянами та білорусами. Однак не всі українські професійні гравці в теніс готові до цього кроку.

Російські та білоруські тенісисти з початку повномасштабного вторгнення виступають на турнірах у нейтральному статусі, а також грають проти українців.

У лютому 2023 року Еліна Світоліна та Сергій Стаховський проводили майстер-клас для дітей у Києві. Під час заходу гравці розказали, що не всі спортсмени готові бойкотувати такі змагання.

"Україна як держава, на жаль, не бере участі у становленні спортсменів у цілому. Звісно, якщо є програми або спортивні федерації, що повністю спонсорують і підтримують атлетів, то вони мають право диктувати чи хоча б виставляти певні умови – чи будете ви виходити проти росіян, чи не будете. В іншому випадку вирішувати за спортсменів – це не те що ризиковано, це безвідповідально. Не докладаючи жодних зусиль до створення цієї кар’єри", – пояснювали тенісисти.

Додамо

Президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт також заявляв, що Україна може бойкотувати Олімпійські ігри у Парижі, які відбудуться у 2024 році, якщо російським та білоруським спортсменам дозволять повернутися на міжнародні спортивні арени до припинення агресії РФ.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) публікував заяву, в якій закликав дозволити окремим російським і білоруським спортсменам, які не підтримують війну в Україні, брати участь у спортивних змаганнях під нейтральним прапором.

Олімпійський і Паралімпійський комітети США підтримують ідею участі російських та білоруських спортсменів у літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі, якщо вони не виступатимуть під прапорами своїх країн або в їхніх кольорах. 

Читайте також:
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ
Франція збирається запросити РФ на церемонію річниці висадки союзників у Нормандії, – ЗМІ Франція збирається запросити РФ на церемонію річниці висадки союзників у Нормандії, – ЗМІ
У Франції почали тестувати дрон Aarock, меншу копію якого планують робити в Україні У Франції почали тестувати дрон Aarock, меншу копію якого планують робити в Україні
Макрон запропонує тимчасово зупинити війни у світі під час Олімпіади-2024 Макрон запропонує тимчасово зупинити війни у світі під час Олімпіади-2024