USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Макрон запропонує тимчасово зупинити війни у світі під час Олімпіади-2024

Французький президент хоче домогтися тимчасового перемир'я в Україні, Судані та на Близькому Сході
Макрон

Макрон

Джерело: CNN

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що працюватиме над досягненням припинення вогню під час майбутніх літніх Олімпійських ігор у Парижі. Про це повідомляє BFMTV.

Макрон зазначив, що спробує докласти максимум зусиль для "олімпійського перемир'я", уточнивши, що має на увазі і війну між Ізраїлем і ХАМАСом, і війну Росії проти України, і війну в Судані.

Лідер Франції також сказав, що проситиме допомоги Китаю для розв'язання цього питання. Очікується, що Сі Цзіньпін відвідає Париж наступного місяця.

"Президент Китаю відвідає Париж через кілька тижнів, я попрошу його допомогти мені (укласти олімпійське перемир'я)", – уточнив Макрон.

Новини за темою: У Трампа назвали фейком повідомлення WP про "мирний план" зі здачею територій України

Як відомо, Олімпійські ігри 2024 року відбудуться у столиці Франції місті Парижі з 26 липня до 11 серпня. Естафета олімпійського вогню розпочнеться у квітні.

Варто нагадати, що напередодні повномасштабного вторгнення в Україну низка західних видань написали, що голова КНР Сі Цзіньпін міг звернутися до президента РФ Володимира Путіна з проханням не нападати на Україну під час Олімпійських ігор у Пекіні, щоб не "затьмарити" цей важливий для Китаю захід.

Церемонія закриття Олімпійських ігор у Пекіні відбулася 20 лютого і вже за чотири дні російська армія почала вторгнення в Україну.

Перемир'я під час Олімпіади – це традиція

Олімпійське перемир'я або екехейрія – стара грецька традиція, що з'явилася в далекому VII столітті до нашої ери. У 1992 році Міжнародний олімпійський комітет відродив цю традицію, звернувшись до всіх держав із закликом дотримуватися цього перемир'я.

У 1993 році Генеральна асамблея ООН закликала країни-члени дотримуватися "олімпійського перемир'я" протягом періоду, що розпочинається за сім днів до відкриття і закінчується через сім днів після закриття кожних Олімпійських ігор.

Однак історія пам'ятає, що росіяни вже неодноразово порушували цю традицію, попри заклики міжнародної спільноти. Наприклад, 2008 року під час Олімпіади, яка також проходила в Пекіні, Росія почала війну проти Грузії. А 2014 року росіяни окупували український Крим.

Читайте також:
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї