USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Україна матиме більше зброї дальнього ураження, – за підсумками "Рамштайну"

Є цілковите розуміння партнерів, що "нам ця зброя потрібна", вважають представники Міноборони
засідання Рамштайн
На засіданні
Джерело: Military Media Center

Україна матиме більше зброї дальнього ураження. Про це на зустрічі з журналістами у Military Media Center, присвяченій підсумкам 18-го засідання групи "Рамштайн", повідомив начальник Управління преси та інформації Міноборони молодший лейтенант Ілларіон Павлюк.

"Є цілковите розуміння партнерів, що нам ця зброя потрібна, і зобов’язання, щоб працювати над тим, щоб надавати Україні більше зброї для подібних ударів", – зазначив Павлюк.

У межах зустрічі також обговорювали адаптацію зенітних ракет західних зразків до радянських пускових платформ, що є у розпорядженні Сил оборони України, а також нарощення можливостей для збільшення виробництва боєприпасів і артилерійських систем, у тому числі у спільних проєктах країн-партнерів з Україною.

Водночас начальник Департаменту міжнародної оборонної співпраці Міноборони полковник Геннадій Коваленко додав, що мова була й про питання посилення спроможностей України в межах авіаційної, протиповітряної, артилерійської коаліцій та коаліції морської безпеки. 

"У межах авіаційної коаліції поряд із зобов’язаннями щодо надання літаків F-16, обговорюються також питання надання союзниками додаткових гелікоптерів. Це була продуктивна зустріч, після якої хочеться сказати "відставити паніку" всім тим, хто підіймає настрої про втрату підтримки Україною", – резюмували представники Міноборони.

Міноборони – про нові зразки озброєння

У 2024 році планується прийняти на озброєння нові вітчизняні розробки зброї: системи роботизованого мінування, мінний трал, нову версію БПЛА "Лелека", FPV дрони зі збільшеним захистом від РЕБ та інше. 

Процес кодифікації надає дозвіл на укладання угоди між підприємцями і Міноборони. Як зазначається, перед кодифікацією проводиться випробування нових розробок.

"Серед нових роботизованих систем – наземна роботизована платформа для дистанційного мінування з функцією дистанційного самопідриву та наземний роботизований комплекс логістичного призначення", – сказав заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

У сфері БПЛА українське військо отримає нову модифікацію "Лелеки" та два види FPV дрона з різною вантажопідйомністю. Окрему увагу виділили захисту дронів від ворожих РЕБ.

Новини за темою: Україна цьогоріч планує наростити потужності ОПК у шість разів, – Шмигаль

Виробництво зброї в Україні

2023 рік відзначився значним зростанням українського ОПК: у грудні 2023 року міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що у 2023-му спроможності ОПК зросли втричі. 

Торік до оборонної промисловості залучили 300 тисяч людей, 500 компаній, з яких майже 400 – приватних. А 1,5% з 4,9% приросту ВВП України забезпечила оборонна галузь.

Нагадаємо, на фронті нині великий дефіцит артилерійських снарядів. Збройні сили України зіткнулися з нестачею артилерійських снарядів і були змушені згорнути деякі операції через брак допомоги західних союзників.

Через затримки у постачанні Україні західної зброї, яка необхідна для протистояння російській агресії, у Міноборони вирішили піти не лише шляхом нарощування власного виробництва боєприпасів як у 155-мм калібрі, так й радянської номенклатури.

Також там вбачають можливість компенсування нестачі артилерійського вогню завдяки FPV дронам.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат