USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Україна цьогоріч планує наростити потужності ОПК у шість разів, – Шмигаль

Україна підвищує власні бюджетні надходження, насамперед митні та податкові
Шмигаль
Джерело: відкриті джерела

Виробничі потужності українського оборонно-промислового комплексу у 2023 році зросли втричі. Цьогоріч Україна планує наростити їх у шість разів. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 3 січня.

За його словами, у 2023 році Україна залучила 42,6 млрд доларів зовнішнього фінансування. З них 27% – це грантові кошти. Потреби на цей рік становлять понад 37 млрд доларів, і Україна розраховує на допомогу партнерів.

Водночас Шмигаль зазначив, що Україна підвищує власні бюджетні надходження, насамперед митні та податкові. За його даними, понад 1,1 трлн гривень податків, зборів та інших платежів надійшло до загального фонду держбюджету минулого року.

"Усі ці кошти ми спрямовуємо на безпеку та оборону. Понад 750 млрд гривень цього року плануємо витратити на виплати військовослужбовцям. Більш як 265 млрд гривень – на закупівлю, виробництво та ремонт озброєння", – повідомив Шмигаль.

Він також зазначив, що з 1 січня в Україні мінімальна зарплата зросла до 7100 гривень. Ще одне її підвищення заплановане на весну. Прожитковий мінімум зріс до 2920 гривень, а мінімальна пенсія підвищилася з 2093 до 2361 гривні.

Крім того, Шмигаль додав, що у планах – з 1 березня індексація пенсій.

Нестачу артилерійських снарядів у ЗСУ покриватимуть FPV дронами

Раніше повідомлялося, що через затримки у постачанні Україні західної зброї, яка необхідна для протистояння російській агресії, у Міноборони вирішили піти не лише шляхом нарощування власного виробництва боєприпасів, як у 155-мм калібрі, так й радянської номенклатури. Також там вбачають можливість компенсування нестачі артилерійського вогню завдяки FPV дронам.

Крім того, зазначалося, що САП спрямовує на "Армію дронів" 15 млн гривень, конфіскованих у восьми засуджених по справі "Укргазбанку".

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат