USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ЗСУ згортають деякі військові операції через брак снарядів, – Тарнавський

Російські війська також стикаються з проблемами з боєприпасами
ЗСУ воїни артилерія
Джерело: відкриті джерела

Збройні сили України зіткнулися з нестачею артилерійських снарядів і були змушені згорнути деякі операції через брак допомоги західних союзників. Про це заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський, передає Reuters.

"Є проблема з боєприпасами, особливо пострадянськими (снарядами) – це 122 мм, 152 мм. І сьогодні ці проблеми є на всій лінії фронту. Обсяги, які ми маємо на сьогодні, недостатні для нас на сьогодні, враховуючи наші потреби. Тому ми їх перерозподіляємо. Ми переплановуємо завдання, які ми ставили перед собою, і робимо їх меншими, тому що нам потрібно їх забезпечити", – розповів Тарнавський.

При цьому уточнив, що українські війська на Південно-східному фронті на деяких ділянках перейшли до оборони, але намагаються атакувати на інших.

Водночас Тарнавський додав, що російські війська також стикаються з проблемами з боєприпасами, але не розкрив деталей.

Росія пішла у наступ

12 грудня стало відомо, що Росія почала масований наступ по всій Східній лінії фронту. Поблизу Авдіївки противник намагається йти вперед як на півночі, так і на півдні.

Потреби Європи в боєприпасах сьогодні оцінюються на рівні 13 млн снарядів, і таку кількість ОПК європейських країн – членів НАТО може виробити аж за понад 40 років, тому у норвезькій компанії Nammo, яка є одним з найбільших виробників боєприпасів у Європі, б’ють на сполох через боєприпасну кризу.

13 грудня стало відомо, що Євросоюз передасть Україні до кінця 2023 року 500 тис. боєприпасів з обіцяного мільйона. Наступного року ця цифра складе мільйон.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську