USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Україна хоче, щоб ООН направила миротворців на Запорізьку АЕС навіть без згоди на це Росії

Миротворчі сили стануть способом покласти край російському контролю над ЗАЕС
ЗАЕС
Джерело: відкриті джерела

Україна хоче, щоб Організація Об'єднаних Націй направила миротворців на Запорізьку атомну електростанцію навіть без згоди на це Росії. Про це заявив голова "Енергоатому" Петро Котін, пише Reuters.

"Проблема в тому, що немає рішення на рівні МАГАТЕ. Процес не просувається вперед. Ми запропонували б вивести цю проблему на новий рівень", – сказав він.

Росія може накласти вето на будь-яку резолюцію Ради Безпеки про миротворців, але Котін зазначив, що це підвищить обізнаність громадськості щодо дій Москви.

Він заявив, що миротворчі сили стануть способом покласти край російському контролю над ЗАЕС. Однак відсутність зони безпеки може ускладнити визначення меж зони контролю місії з підтримки миру, потенційно наражаючи миротворців на небезпеку.

Росія змусила 1500 українських робітників у Запоріжжі підписати контракти, в яких йшлося, що вони тепер працюють у підрозділі "Росатому". На заводі близько 6000 робітників проти 11 000 до війни. Котін додав, що близько 10% українського робочого персоналу заводу були серед тих, хто підписав контракти, а решта були на неробочих посадах.

Зупинка АЕС може завдати шкоди атомним станціям, якщо не буде проведено ретельного технічного обслуговування, і Котін побоюється, що порушення зв'язку між персоналом та "Енергоатомом" через дії Росії може призвести до погіршення стану Запорізької станції.

Читайте також:
МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова  Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова