USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Єврокомісія продовжила до середини вересня заборону на імпорт української агропродукції до п’яти країн ЄС

Заборонено імпорт в Болгарію, Угорщину, Польщу, Румунію та Словаччину
зерно

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Європейська комісія продовжила до середини вересня заборону на імпорт української агропродукції до п’яти країн ЄС: Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини. Про це пише польська агенція PAP з посиланням на джерела в Європейській комісії.

"Єврокомісія продовжила до середини вересня європейську заборону на імпорт з України пшениці, кукурудзи, ріпаку і соняшнику", – йдеться в повідомленні.

Міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус зазначив, що заборона на імпорт буде діяти до 15 вересня.

Що передувало?

2 травня Єврокомісія заборонила імпорт чотирьох українських продуктів до п’яти держав Євросоюзу – Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини. Рішення ухвалили через "серйозні логістичні труднощі", інформувала пресслужба Європейської комісії.

Зазначалося, що "виняткові та тимчасові превентивні заходи" стосуються пшениці, кукурудзи, ріпаку і насіння соняшника. Україна може експортувати їх до всіх держав ЄС, окрім Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини – до цих країн дозволили лише транзит.

Новини за темою: Українське зерно розбрату. Чому його експорт викликав протести у країнах Європи і чого чекати далі?

Згодом міністри сільського господарства п’яти країн – членів Євросоюзу знову звернулися до Європейської комісії щодо імпорту сільськогосподарської продукції з України. Про це повідомлялося на офіційному сайті Польщі.

Відзначали, що листа до Єврокомісії підписали представники Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини. Саме до цих країн Єврокомісія нещодавно заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику українського походження.

Заборону запровадили з 2 травня по 5 червня цього року.

Нагадаємо, Польща стала першою країною ЄС, що заборонила імпорт з України зерна та інших харчових продуктів. Відповідне рішення ухвалив польський уряд. Після неї таке ж рішення ухвалила й Угорщина. 

Читайте також:
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії
На саміті ЄС вирішили терміново забезпечити Україну засобами ППО та іншим озброєнням На саміті ЄС вирішили терміново забезпечити Україну засобами ППО та іншим озброєнням
Мінагрополітики прогнозує цьогоріч скорочення урожаю зернових до 52,4 млн тонн Мінагрополітики прогнозує цьогоріч скорочення урожаю зернових до 52,4 млн тонн