USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

На саміті ЄС вирішили терміново забезпечити Україну засобами ППО та іншим озброєнням

В Євросоюзі рішуче засудили триваючі атаки Росії на цивільну та критичну інфраструктуру України
ЄС

ЄС

Джерело: wikipedia

На саміті Європейського Союзу погодили активізацію постачання військової допомоги Україні, зокрема систем ППО, артилерійських снарядів і ракет. Про це йдеться у висновку саміту, опублікованому на сайті Європейської Ради.

Блок рішуче засудив повітряні та ракетні атаки Росії проти цивільного населення і цивільної та критичної інфраструктури України, включно з нещодавніми обстрілами енергетичного сектора.

"Європейський Союз та його держави-члени активізують надання гуманітарної допомоги та допомоги з питань цивільного захисту, включно з таким обладнанням, як генератори та силові трансформатори", – йдеться у висновку.

Новини за темою: Палата представників США оприлюднила текст законопроєктів про допомогу партнерам. Україні передбачено 61 млрд доларів

Крім того, Рада ЄС також підтримала посилення зусиль для постачання Україні необхідної військової допомоги, зокрема, засобів протиповітряної оборони.

"Європейська Рада наголошує на необхідності терміново забезпечити протиповітряну оборону України та прискорити й інтенсифікувати постачання всієї необхідної військової допомоги, включно з артилерійськими боєприпасами та ракетами", – заявили в Раді Євросоюзу.

Там зазначили, що військову підтримку надаватимуть за повної поваги до політики безпеки та оборони деяких держав-членів і з урахуванням інтересів безпеки та оборони всіх країн.

Удари по Україні та дефіцит ракет до ППО

Росія останнім часом активізувала повітряні атаки по українській критичній інфраструктурі, включно з енергетичними об'єктами, які забезпечують цивільних споживачів.

Зокрема, нещодавно рашисти знищили одну з найпотужніших теплоелектростанцій України в Трипіллі Київської області.

Пізніше президент України Володимир Зеленський розповів, що станція була під захистом ППО, однак на тлі дефіциту ракет до систем протиповітряної оборони росіянам вдалося її знищити. За словами глава держави, силам ППО вдалося збити частину ракет, але деякі цілі досягли станції, оскільки під час атаки закінчився боєкомплект до установок протиповітряної оборони.

Читайте також:
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, - аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, - аналітики
Виробник пластикової тари з Харківщини почав виготовляти дрони для ударів по тилу в РФ, - WSJ Виробник пластикової тари з Харківщини почав виготовляти дрони для ударів по тилу в РФ, - WSJ
На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень
Ворог залишається активним: Плетенчук розповів про стратегію росіян на Херсонському напрямку Ворог залишається активним: Плетенчук розповів про стратегію росіян на Херсонському напрямку