USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії

Представити конкретні пропозиції країнам-членам мають орієнтовно наступного тижня
санкції

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз готує 14-й пакет санкцій проти Росії. Сюди, ймовірно, ввійдуть нові покарання для порушників, які обходить санкційні обмеження, повідомляє BR24.

Видання посилається на високопоставленого чиновника ЄС, який на брифінгу зазначив, що новий пакет включатиме каральні заходи проти тих, хто обходить наявні санкції проти Росії.

"Список осіб і організацій, чиї активи в Євросоюзу мають бути заморожені, також, імовірно, знову розширять", – додав високопосадовець.

Служба зовнішніх зв'язків ЄС і Єврокомісія планують представити конкретні пропозиції країнам-членам наступного тижня.

Новини за темою: Разумков: Я не вірю в те, що Росія завтра перестане існувати

Санкції Євросоюзу проти Росії

Зазначимо, від початку великої війни Євросоюз періодично запроваджує санкції проти Росії.

Так, у лютому 2023 року країни Європейського Союзу ухвалили 10-й пакет санкцій проти Росії. Обмеження запровадили проти 121 російської фізичної та юридичної особи, зокрема трьох банків, Міноборони та Служби зовнішньої розвідки РФ.

21 червня того ж року Єврокомісія погодила 11-й пакет санкцій проти Росії, який включає заходи, спрямовані на протидію обходу обмежень.

А 18 грудня 2023 року Рада Європейського Союзу схвалила 12-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів у зв'язку з продовженням війни Росії проти України.

Згодом 21 лютого 2024 року посли Європейського Союзу погодили 13-й пакет санкцій проти Росії. Цей пакет є одним із найширших, затверджених ЄС. У чорних списках – майже 200 осіб і компаній, також передбачені секторальні обмеження, націленні на блокування купівлі "компонентів безпілотників, які потрапляють до російського військового комплексу, а потім на поле бою в Україні. До нього входять кілька російських компаній, а також треті країни".

І вже на початку квітня Європейський Союз розпочав підготовку 14-го пакета санкцій проти Росії через її повномасштабне вторгнення в Україну. Тоді вказували, що пакет має бути ухвалений навесні цього року. 

Зокрема, віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс акцентував, що Євросоюз шукає спосіб зупинити обхід санкцій через західні дочірні компанії, що працюють у країнах за межами Європи. Мовив і про те, що ЄС й надалі чинитиме тиск на Росію і тих, хто підтримує її на полі бою, де б вони не знаходилися.

Читайте також:
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї