USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

У ВООЗ спрогнозували, коли завершиться пандемія COVID-19

З моменту оголошення спалаху коронавірусу пандемією минуло три роки
коронавірус

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У Всесвітній організації охорони здоров'я прогнозують, що до кінця 2023 року зможуть оголосити про завершення пандемії COVID-19 у світі. Про це йдеться в повідомленні пресслужби організації.

За словами глави ВООЗ Тедроса Гебреісуса, сьогодні вперше щотижнева кількість зареєстрованих смертей нижча, ніж у той момент, коли Всесвітня організація охорони здоров'я уперше використала слово "пандемія" щодо поширення SARS-CoV-2.

"Я впевнений, що в якийсь момент цього року ми зможемо сказати, що COVID-19 завершився як надзвичайна ситуація в галузі суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення, і як пандемія", – заявив він.

Новини за темою: Штам коронавірусу Omicron XBB.1.5 може викликати нову пандемію в світі, – ВООЗ

Гебреісус зазначив, що 11 березня виповнилося три роки відтоді, як ВООЗ оголосила спалах коронавірусу пандемією.

В той же час він уточнив, що на той момент набагато важливішим було оголошення організацією поширення COVID-19 надзвичайною ситуацією в галузі громадської охорони здоров'я, що має міжнародне значення.

Походження коронавірусу

У Сполучених Штатах вважають, що Пекін всіляко намагається заблокувати розслідування походження коронавірусу.

"Уряд Китаю, як мені здається, робив усе можливе, щоб спробувати завадити і заплутати роботу, роботу, яку ми робимо, роботу, яку виконує наш уряд США і близькі іноземні партнери. І це прикро для всіх", - заявив глава ФБР.

Зі свого боку американська Палата представників одноголосно проголосувала за розсекречення розвідданих про походження пандемії COVID-19, законопроєкт має підписати Байден.

Детальніше про розслідування походження коронавірусу і які версії вивчають у світі – читайте за посиланням.

Ситуація в Україні

Станом на 14 березня в країні виявили 5 399 231 випадок зараження COVID-19 (це близько 13,1% усього населення). Також в Україні зафіксовано понад 111 тисяч смертельних випадків через коронавірус, в той же час одужало 5 270 797 осіб.

Як зазначала професорка, докторка медичних наук, завідувачка кафедри епідеміології ЛНМУ імені Данила Галицького Наталія Виноград, COVID-19 уже "прописався" в Україні й усе ще впливає на людей із хронічними захворюваннями.

Крім того, ми писали, що вже в шести областях України підтвердили мутацію варіанта COVID-штаму "Омікрон" ХВВ.1.5, який ще називають "Кракеном".

Раніше новий підвид було підтверджено в Сумській, Закарпатській, Тернопільській та Одеській областях. За результатами останніх досліджень "Кракен" зафіксували ще в Черкаській та Львівській областях.

Читайте також:
Вчені виявили низку побічних наслідків вакцин проти COVID-19 Вчені виявили низку побічних наслідків вакцин проти COVID-19
Новий штам коронавірусу Новий штам коронавірусу "Омікрон-Дженні": У січні в Україні захворіло дев'ятеро людей
Епідсезон та зріст захворюваності на COVID-19: В МОЗ розповіли, кому і як носити медичні маски та де можуть ввести карантин Епідсезон та зріст захворюваності на COVID-19: В МОЗ розповіли, кому і як носити медичні маски та де можуть ввести карантин
У КМДА розглядають повернення до маскового режиму У КМДА розглядають повернення до маскового режиму