USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

У КМДА розглядають повернення до маскового режиму

У столиці щотижня фіксуються нові випадки захворювання на коронавірус
маска карантин коронавірус
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Жителям Києва доцільно повернутися до маскового режиму у місцях скупчення людей для зменшення ризику зараження COVID-19. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, передає КМДА

Зокрема, посадовець нагадав, що Всесвітня організація охорони здоров’я закликала продовжити дотримання маскового режиму та соціальної дистанції на тлі збільшення в багатьох країнах випадків респіраторних захворювань, спричинених COVID-19, грипом та іншими патогенами. 

"У Києві це питання теж актуальне. Адже щотижня фіксуються нові випадки захворювання на коронавірус. Серед пацієнтів, яких госпіталізовано, є й важкі пацієнти", – зазначив Поворозник. 

Він наголосив на необхідності обов’язкового звернення до сімейного лікаря в разі виникнення перших симптомів недуги та погіршення стану, а також на важливості вчасного проходження тесту на COVID-19 за умови, якщо лікар його призначив.

Серед іншого, Поворозник наголосив, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу захворювання є вакцинація.

Карантин офіційно завершили

Дія карантину через COVID-19 та режиму надзвичайної ситуації у зв'язку з пандемією коронавірусу завершилася з 1 липня. Про це повідомляв на засіданні уряду прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"З першого липня завершили дію карантину та надзвичайної ситуації у звʼязку з пандемією коронавірусу. COVID-19 став для українців важким випробуванням. Всі наші рішення весь цей час були спрямовані на збереження життя людей. За період пандемії відпрацювали механізми реагування, які стали в пригоді під час повномасштабної війни. Тепер відповідаємо на нові виклики, озброєні новими методами та підходами", – сказав прем'єр.

Новини за темою: Чи дієвою була вакцина від COVID-19: Роз’яснення лікарки-інфекціоністки
Читайте також:
Аби отримати комунальну землю, приватне товариство незаконно зареєструвало право власності на голубник, що знаходився на тих землях Аби отримати комунальну землю, приватне товариство незаконно зареєструвало право власності на голубник, що знаходився на тих землях
Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
У У "Київтеплоенерго" обшуки: У чому підозрюють керівництво компанії