USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, – ЗМІ

Зокрема, до пакета увійдуть системи Patriot
США - Україна
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги Україні, готуючись підписати контракти на постачання зброї та обладнання для української армії на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посиланням на двох американських посадовців.

Зазначається, що пакет допомоги може бути остаточно сформований і оголошений вже сьогодні та стане частиною з допомоги Україні у 61 мільярд доларів.

За словами одного із чиновників і особи, знайомої з планами, до нього увійдуть засоби ППО Patriot, артилерійські боєприпаси, безпілотники, зброя для боротьби з безпілотниками і ракети класу "повітря-повітря", які будуть встановлені на винищувачах.

"Це обладнання, яке також включає боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем і національних передових зенітно-ракетних комплексів, скоріше за все, не надійде в Україну протягом декількох років, оскільки гроші виділяються в рамках Ініціативи з надання допомоги Україні в галузі безпеки (Ukraine Security Assistance Initiative, – ред.). Відповідно до USAI, Пентагон укладає контракти з американськими оборонними фірмами на виготовлення нового обладнання для України, а не на використання поточних запасів США", – йдеться у матеріалі.

Очікується, що міністр оборони Ллойд Остін оголосить про нову допомогу під час віртуальної зустрічі в п'ятницю, де будуть понад 50 країн, які входять до складу Контактної групи з питань оборони України.

Допомога Україні від США

Нагадаємо, що цього тижня Сенат Сполучених Штатів Америки схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню в розмірі 95,2 млрд доларів. З них понад 60 млрд доларів передбачено для України. 

Цей законопроєкт підписав президент Джо Байден, а згодом на сайті Міністерства оборони США з’явився список зброї та техніки, яку отримає Україна найближчим часом у пакеті допомоги на 1 млрд доларів. Зокрема, до нього увійдуть засоби ППО, артилерійські снаряди, бронетехніка, протитанкова зброя.

Читайте також:
Країни ЄС отримали пропозицію 14 пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ Країни ЄС отримали пропозицію 14 пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ
Війна проти Росії – це наша війна. Розмова з очільником Війна проти Росії – це наша війна. Розмова з очільником "Союзу гагаузів України" Василем Келіогло
Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт