USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

У трьох областях України зафіксували перевищений епідпоріг через ГРВІ, грип та COVID-19, – МОЗ

Зараз Україна перебуває в середині епідсезону з грипу та ГРВІ
маска карантин коронавірус
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях зафіксували перевищений епідемічний поріг через збільшення випадків захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19. Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя.

"За даними щотижневого моніторингу, станом на 31 січня зареєстровано високий рівень перевищення епідемічного порогу в Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях. У пʼяти областях – Вінницькій, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Чернігівській – середній рівень. В інших регіонах – неепідемічний рівень", – йдеться у дописі.

Зазначається, що за попередній тиждень – з 22 по 28 січня – на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіло 185 402 українці, з них 96 120 – діти віком до 17 років.

"Діагноз "COVID-19" встановлено протягом тижня 3492 пацієнтам. До лікарень госпіталізовано 6120 людей, з них 2607 – діти. Медики повідомили про 34 летальні випадки серед хворих на коронавірусну інфекцію та 8 – серед хворих на грип", – повідомили в МОЗ.

Також там додали, що усі померлі не мали профілактичних щеплень проти грипу та не були вакциновані проти COVID-19.

Як поінформував заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, зараз Україна перебуває в середині епідемічного сезону з грипу та ГРВІ.

"Наразі через циркуляцію вірусів грипу у 22-х регіонах країни спостерігається підйом захворюваності на ГРВІ, зокрема серед дітей. Враховуючи дані щотижневого моніторингу, очікується, що з січня і до квітня вірус грипу буде переважати над коронавірусною інфекцією", – сказав Кузін.

Він розповів, що за симптомами грип починається раптово з різкого підйому температури, а респіраторні симптоми, такі як кашель, утруднене дихання, біль у горлі, додаються згодом. А от COVID-19 починається, навпаки, з респіраторних симптомів.

Ігор Кузін додав, що за перших ознак захворювання важливо якомога швидше звернутися до лікаря, щоб почати ефективне лікування та уникнути ускладнень хвороби.

"У разі ускладнення епідситуації у тій чи іншій громаді у лікувальних, освітніх установах, закладах торгівлі, громадського харчування, підприємствах, транспорті обласні комісії ТЕБ і НС можуть локально впроваджувати заходи, спрямовані на зниження ризику та поширення епідемії", – уточнили в Міністерстві охорони здоров'я.

Протиепідемічні заходи можуть містити запровадження маскового режиму, соціального дистанціювання, дотримання вимог особистої гігієни, температурного режиму, скасування масових заходів до нормалізації ситуації тощо.

Новини за темою: Епідсезон та зріст захворюваності на COVID-19: В МОЗ розповіли, кому і як носити медичні маски та де можуть ввести карантин

Раніше у МОЗ пояснили, кому обов'язково треба вакцинуватись під час епідсезону.

Читайте також:
Надія на лікування: Велика Британія почала тестувати першу у світі вакцину проти раку шкіри Надія на лікування: Велика Британія почала тестувати першу у світі вакцину проти раку шкіри
Перші шість клінічних протоколів з лікування бойових травм пройшли затвердження МОЗ Перші шість клінічних протоколів з лікування бойових травм пройшли затвердження МОЗ
В Україні активізувалися кліщі: Як вберегтися від хвороби Лайма і що робити при укусі? В Україні активізувалися кліщі: Як вберегтися від хвороби Лайма і що робити при укусі?
В Україні деякі безкоштовні медичні послуги можуть стати платними В Україні деякі безкоштовні медичні послуги можуть стати платними