USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

У США готуються до тривалої військової кампанії проти хуситів, – ЗМІ

Офіційні особи Білого дому стверджують, що операція не розтягнеться на роки, але не можуть назвати кінцеву дату, коли військовий потенціал хуситів зменшать "належним чином"
США
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Адміністрація президента США Джо Байдена розробляє плани тривалої військової кампанії проти єменських хуситів після того, як низка завданих ударів не змогла зупинити напади угруповання на іноземні судна в Червоному морі. Про це пише The Washington Post.

За даними видання, це викликало занепокоєння деяких американських чиновників. Вони вважають, що така військова операція може втягнути Вашингтон у "непередбачуваний близькосхідний конфлікт".

Зазначається, що Білий дім зібрав високопоставлених посадовців, щоб обговорити варіанти подальших дій адміністрації Байдена у відповідь на дії підтримуваного Іраном руху.

Представники адміністрації, які говорили на умовах анонімності, описали свою стратегію в Ємені як спробу підірвати високопоставлений військовий потенціал хуситів, щоб обмежити їхню здатність здійснювати напади на судна в Червоному морі та Аденській затоці або щонайменше забезпечити достатній стримувальний чинник, щоб судноплавні компанії, які уникають ризику, відновили відправку суден водними шляхами регіону, зазначають у виданні.

"Ми чітко уявляємо собі, хто такі хусити та який їхній світогляд. Тому ми не впевнені, що вони негайно припинять свої дії, але ми, безумовно, намагаємося послабити та знищити їхній потенціал", – сказав високопоставлений американський чиновник.

Офіційні особи Білого дому стверджують, що операція не розтягнеться на роки, як інші війни США в Іраку, Афганістані чи Сирії. Втім, вони не можуть назвати кінцеву дату, коли військовий потенціал хуситів зменшать "належним чином".

Новини за темою: США повернули хуситам статус міжнародної терористичної організації

Раніше ми повідомляли, що Військово-морські сили Сполучених Штатів Америки завдали нової серії ракетних ударів проти хуситів в Ємені, націлившись приблизно на десять різних об’єктів. У такий спосіб Вашингтон активізував заходи з придушення атак на комерційне судноплавство в Червоному морі.

Згодом повідомлялося, що через заворушення у Червоному морі можуть підскочити ціни на продукти харчування. Зазначалося, що продукти харчування, які транспортують судна у Червоному морі, можуть зіпсуватися через затримку.

Читайте також:
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії