USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

У США готуються до тривалої військової кампанії проти хуситів, – ЗМІ

Офіційні особи Білого дому стверджують, що операція не розтягнеться на роки, але не можуть назвати кінцеву дату, коли військовий потенціал хуситів зменшать "належним чином"
США
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Адміністрація президента США Джо Байдена розробляє плани тривалої військової кампанії проти єменських хуситів після того, як низка завданих ударів не змогла зупинити напади угруповання на іноземні судна в Червоному морі. Про це пише The Washington Post.

За даними видання, це викликало занепокоєння деяких американських чиновників. Вони вважають, що така військова операція може втягнути Вашингтон у "непередбачуваний близькосхідний конфлікт".

Зазначається, що Білий дім зібрав високопоставлених посадовців, щоб обговорити варіанти подальших дій адміністрації Байдена у відповідь на дії підтримуваного Іраном руху.

Представники адміністрації, які говорили на умовах анонімності, описали свою стратегію в Ємені як спробу підірвати високопоставлений військовий потенціал хуситів, щоб обмежити їхню здатність здійснювати напади на судна в Червоному морі та Аденській затоці або щонайменше забезпечити достатній стримувальний чинник, щоб судноплавні компанії, які уникають ризику, відновили відправку суден водними шляхами регіону, зазначають у виданні.

"Ми чітко уявляємо собі, хто такі хусити та який їхній світогляд. Тому ми не впевнені, що вони негайно припинять свої дії, але ми, безумовно, намагаємося послабити та знищити їхній потенціал", – сказав високопоставлений американський чиновник.

Офіційні особи Білого дому стверджують, що операція не розтягнеться на роки, як інші війни США в Іраку, Афганістані чи Сирії. Втім, вони не можуть назвати кінцеву дату, коли військовий потенціал хуситів зменшать "належним чином".

Новини за темою: США повернули хуситам статус міжнародної терористичної організації

Раніше ми повідомляли, що Військово-морські сили Сполучених Штатів Америки завдали нової серії ракетних ударів проти хуситів в Ємені, націлившись приблизно на десять різних об’єктів. У такий спосіб Вашингтон активізував заходи з придушення атак на комерційне судноплавство в Червоному морі.

Згодом повідомлялося, що через заворушення у Червоному морі можуть підскочити ціни на продукти харчування. Зазначалося, що продукти харчування, які транспортують судна у Червоному морі, можуть зіпсуватися через затримку.

Читайте також:
Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів
Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування
У США директор Секретної служби подала у відставку через напад на Трампа У США директор Секретної служби подала у відставку через напад на Трампа
Байден передав свої повноваження щодо закону про підтримку України Мінфіну та Держдепу США Байден передав свої повноваження щодо закону про підтримку України Мінфіну та Держдепу США