USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

У планах Трампа в разі перемоги на президентських виборах – призначити Маска своїм радником

Джерела зазначають, що це питання остаточно ще не вирішили
Маск і Трамп
Маск і Трамп
Джерело: відкриті джерела

Експрезидент Сполучених Штатів Америки й чинний кандидат на пост глави держави Дональд Трамп обговорює з медіамагнатом Ілоном Маском призначення його своїм радником у разі перемоги на виборах. Про це повідомляє Wall Street Journal з посиланням на поінформовані джерела.

Як пише видання, це питання остаточно ще не вирішили. Однак останніми місяцями, за даними джерел, з наближенням виборів Маск і Трамп розмовляють телефоном кілька разів на місяць. Відносини між ними налагодилися, хоча ще два роки тому діячі публічно обмінювалися образами. 

"Тепер Трамп і Маск обговорили ймовірні способи надання останньому офіційного впливу на політику США. Зокрема, пов’язану з безпекою кордонів та економікою. У цих питаннях Маск дедалі активніше висловлюється публічно. А також обговорили такі питання, як імміграція, технології та наука й Космічні сили США. Їхні погляди та інтереси стали більш узгодженими", – кажуть журналістам поінформовані люди.

Також, за даними видання, Маск та інший мільярдер Нельсон Пельц ведуть кампанію впливу в елітних колах. І проводять зустрічі та намагаються переконати впливових бізнес-лідерів по всій країні не підтримувати переобрання чинного президента Джо Байдена.

Тим часом Маск дав зрозуміти, що його не цікавить "просто виписати чек" на кампанію Трампа, як це роблять чимало мільярдерів. Натомість вирішив використати свій вплив в ділових і технологічних колах, щоб допомогти перемогти Байдена.

"Нещодавні переговори між політиком і бізнесменом стосувалися також деяких компаній бізнесмена, зокрема соцмережі X, компанії електромобілів Tesla та аерокосмічного підприємства SpaceX. Трамп та Маск, скоріше за все, обговорювали податкові пільги для електрокарів. Й олігарх попросив експрезидента активніше публікувати дописи у своїй соцмережі, особливо використовуючи функцію прямих трансляцій Spaces", – додають джерела видання.

Новини за темою: Трамп випереджає Байдена у штатах, що "коливаються", – опитування

Вибори в США

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

Варто додати, що ще за час президентства Трампа Маск працював у консультативних групах щодо бізнесу Білого дому. Однак пішов у відставку у 2017 році після того як не погодився з рішенням Трампа вивести Сполучені Штати з Паризької кліматичної угоди.

До речі, західні ЗМІ писали й про те, що компанія SpaceX Ілона Маска будує мережу із сотень супутників-шпигунів в рамках засекреченого контракту з розвідувальним агентством США. 

Читайте також:
Україна не готова на компроміс. Єрмак відповів на заяву Трампа про швидке припинення війни Україна не готова на компроміс. Єрмак відповів на заяву Трампа про швидке припинення війни
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія
Байден може вийти з президентських перегонів, якщо на це вплине його найближче оточення, – ЗМІ Байден може вийти з президентських перегонів, якщо на це вплине його найближче оточення, – ЗМІ
Байден не збирається зніматися з президентських перегонів, попри результати дебатів проти Трампа Байден не збирається зніматися з президентських перегонів, попри результати дебатів проти Трампа