USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Трамп випереджає Байдена у штатах, що "коливаються", – опитування

51% респондентів вважають, що економіка США була на вищому рівні за президентства Трампа
Трамп і Байден
Дональд Трамп і Джо Байден
Джерело: відкриті джерела

Колишній президент США Дональд Трамп випереджає чинного лідера держави Джо Байдена у штатах, що "коливаються", і в Північній Кароліні. Ці штати є ключовими для перемоги на президентських виборах 2024 року. Про популярність кандидатів свідчать результати опитування компанії Morning Consult, передає "Інтерфакс-Україна".

Якби президентські вибори пройшли сьогодні у штатах, що "вагаються", а також у Північній Кароліні, у середньому 48% респондентів проголосували б за Трампа, 44% – за Байдена. У Мічигані Байден випереджає Трампа з невеликим відривом. Там 46% респондентів проголосували б за Байдена, 45% – за Трампа.

Голоси виборців з Невади розділилися порівну: 47% проголосували б за Трампа, стільки ж – за Байдена. 51% опитаних вважають, що економіка Сполучених Штатів була на вищому рівні за президентства Трампа. 36% впевнені, що стан економіки за президентства Байдена кращий, ніж за Трампа. 46% респондентів вважають, що Байден краще бореться з проблемами зміни клімату. 30% опитаних сказали, що довірили б такі проблеми Трампу.

Опитування проводили в період із 7 до 13 травня серед 4962 зареєстрованих виборців штатів, що "вагаються", – це Пенсільванія, Аризона, Мічиган, Джорджія, Вісконсин і Невада, а також Північна Кароліна. У штатах, що "вагаються", шанси на перемогу є й у республіканців, і в демократів. Голосування у цих штатах великою мірою визначають результат виборів.

За словами західних аналітиків, є підстави вважати, що риторика кандидата в президенти Сполучених Штатів Дональда Трампа щодо України – це більше політичні заяви, ніж план дій. Адже у 2017–2021 роках він не пішов на жодні поступки щодо української території та не визнав анексію Криму Росією. Трамп також направив Україні летальну військову допомогу, зокрема протитанкові ракети Javelin.

Нагадаємо, на 5 листопада 2024 року в США заплановані чергові президентські вибори. Головними кандидатами є чинний президент Джо Байден і лідер Республіканської партії, президент у 2016–2020 роках Дональд Трамп.

До речі, лідер Сполучених Штатів Америки Джо Байден і експрезидент Дональд Трамп домовилися провести дебати. Мають бути два раунди: перший з яких 27 червня, а другий – 10 вересня.

22 травня цього року Трамп втрапив у скандал через відео, опубліковане в соцмережі Truth Social, яке містило згадку про "об'єднаний Рейх".

Читайте також:
Україна не готова на компроміс. Єрмак відповів на заяву Трампа про швидке припинення війни Україна не готова на компроміс. Єрмак відповів на заяву Трампа про швидке припинення війни
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія
Байден може вийти з президентських перегонів, якщо на це вплине його найближче оточення, – ЗМІ Байден може вийти з президентських перегонів, якщо на це вплине його найближче оточення, – ЗМІ
Байден не збирається зніматися з президентських перегонів, попри результати дебатів проти Трампа Байден не збирається зніматися з президентських перегонів, попри результати дебатів проти Трампа