USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

У Німеччині з ножем напали на 15-річного українця: Хлопця госпіталізували, а нападника – шукають

Нині стан підлітка лікарі оцінюють як задовільний
напад у Німеччині_1
Місце нападу
Джерело: Bild

Надвечір 19 травня у місті Дортмунд Рейнсько-Рурського регіону Німеччини з ножем напали на 15-річного українця. Про це пише Bild з посиланням на правоохоронців.

За попередніми даними, хлопець з двома друзями розпочали розмову з двома дівчатами й це, ймовірно, не сподобалося групі молодиків, які знаходились неподалік.

Тоді між юнаками розпочалася бійка, під час якої один з них завдав кілька ножових поранень неповнолітньому українцю.

"Важко поранений хлопець пройшов кілометр Дортмундом, перш ніж впасти. За життя неповнолітнього на вулиці боровся лікар швидкої допомоги, який прибув на місце події. Далі тяжко пораненого хлопця карета швидкої допомоги доставила в клініку", – повідомляють журналісти

Також співрозмовник видання в поліції сказав, що нині стан українця задовільний.

Водночас нападника поки не затримали, його розшукують правоохоронці. Прокурорка Марібель Андерсон зазначила, що злочин розслідують як замах на вбивство.

Місце нападу
Джерело: Bild

Напади на українців у Німеччині

Це непоодинокий напад на українців у Німеччині.

Приміром, у лютому в Дюссельдорфі невідомі вбили 17-річного баскетболіста юнацьких збірних України Володимира Єрмакова. Убивство сталося на національному ґрунті. Єрмаков і його друг Артем Козаченко виступали за молодіжну команду ART Giants (U-19) з Дюссельдорфа. Напередодні чергового матчу на юних баскетболістів напали з ножами на вулиці просто за те, що вони українці.

А у квітні у баварському містечку Мурнау вбили двох українських військових, які перебували на реабілітації.

Зазначається, що 36-річний чоловік помер від важких ножових поранень на місці, а 23-річного хлопця доправили до лікарні з тяжкими травмами, де пізніше він також помер. Нападнику – 57 років.

Додамо, в грудні 2023 року кількість українських біженців, які отримали статус тимчасового захисту в Європейському Союзі, зросла на 37,6 тисячі осіб, досягнувши понад 4 мільйони. Найбільше зростання спостерігалося в Німеччині, Чехії та Іспанії, що свідчить про продовження міграційної кризи, спричиненої війною в Україні.

Читайте також:
Німеччина не виганятиме з країни безробітних українців Німеччина не виганятиме з країни безробітних українців
Німеччина закликала Китай не передавати Росії товари, які можна використати для війни Німеччина закликала Китай не передавати Росії товари, які можна використати для війни
Одного з підозрюваних у замаху на Садикова затримали, – прокуратура Казахстану Одного з підозрюваних у замаху на Садикова затримали, – прокуратура Казахстану
Новим очільником Управління державної охорони став Олексій Морозов Новим очільником Управління державної охорони став Олексій Морозов