USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Німеччині вбили 17-річного українського баскетболіста: Поліція затримала двох підозрюваних

Попередньо відомо, що зловмисники напали з ножами на двох гравців збірної України з баскетболу U-19
Баскетбол
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У німецькому Дюссельдорфі в суботу, 10 лютого, невідомі вбили 17-річного баскетболіста юнацьких збірних України Володимира Єрмакова. Убивство сталося на національному ґрунті. Про це йдеться на  Facebook-сторінці Федерації баскетболу міста Києва.

Зазначається, що Єрмаков і його друг Артем Козаченко виступали за молодіжну команду ART Giants (U-19) з Дюссельдорфа. Напередодні чергового матчу на юних баскетболістів напали з ножами на вулиці просто за те, що вони українці.

"Вся команда провела ніч у лікарні поруч із нашим хлопцями. На превеликий жаль, лікарі не змогли врятувати Єрмакова, а Козаченко залишається в реанімації. Місцева поліція вже веде справу, на місці злочину були свідки", – зазначається у повідомленні.

Володимир Єрмаков
Джерело: скріншот

Загиблий раніше займався баскетболом і грав у дитячих командах "Тейваз" і "5T.E.A.M.-ДЮСШ-12". У складі юнацької збірної України (U-16) виступав на чемпіонаті Європи 2022 року в Болгарії. У соцмережах оприлюднили подробиці трагедії.

"В Німеччині араби з ножами напали на двох гравців збірної України з баскетболу U-19. Один з гравців загинув, інший в реанімації", – йдеться у дописіі.

У вбивстві фігурує двоє підозрюваних

Наразі у справі про вбивство українського баскетболіста Володимира Єрмакова фігурують двоє підозрюваних, одного з яких вже звільнили з-під варти. Крім того, відомо ще про двох постраждалих, окрім юнаків з України.

Так, у штаб-квартирі поліції Ессена встановили групу підозрюваних, що можуть бути причетні до скоєння злочину.

"Є двоє підозрюваних, 14 і 15 років, з міст Гельзенкірхен і Герне. Спочатку їх заарештували, але пізніше 14-річного німця з грецьким корінням звільнили з-під варти, оскільки підозра проти нього не була підтверджена", - пише видання.

Водночас, 15-річного німця з турецьким корінням було взято під варту за серйозною підозрою в ненавмисному вбивстві, яку поліція та прокуратура в Ессені оголосили в понеділок. Він вже відомий поліції як злочинець "зі стажем".

За даними поліції, з Єрмаковим і Козаченком були 14-річний сирієць з Гельзенкірхена і 13-річна німкеня з ліванським корінням з Оберхаузена. Ці двоє підлітків також отримали серйозні поранення.

Попри те, що, як заявив речник поліції Ессена 12 лютого, "передумови того, що сталося, досі незрозумілі" та "про мотиви нічого не відомо", поліція не вважає, що це був політично мотивований напад. Розслідування триває, констатують німецькі журналісти.

МЗС України взяло на особливий контроль розслідування вбивства українського баскетболіста в Німеччині. Генконсульство України в Дюссельдорфі вже провело переговори із очільником поліції міста Ессен. Консули наголосили на необхідності якнайшвидшого проведення розслідування та притягнення злочинця до відповідальності. За наявною інформацією, поліція вже затримала нападника. 

"Консульська установа також контролює лікування іншого постраждалого українця. Йому надається необхідна медична допомога в лікарні Ессена. Стан нашого громадянина стабільний, загроз його життю немає", – повідомив речник українського МЗС Олег Ніколенко.

Нагадаємо, у грудні 2023 року кількість українських біженців, які отримали статус тимчасового захисту в Європейському Союзі, зросла на 37,6 тисячі осіб, досягнувши понад 4 мільйони. Найбільше зростання спостерігалося в Німеччині, Чехії та Іспанії, що свідчить про продовження міграційної кризи, спричиненої війною в Україні.

Україна проводить переговори з посадовцями Євросоюзу про те, аби майбутні міграційні правила ЄС допомогли забезпечити повернення більшої кількості українців додому наступного року та підтримати економіку. 

Читайте також:
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові
Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні