USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Німеччині безробітних українців можуть позбавити допомоги, – ЗМІ

Влада планує пропонувати роботу кожному повнолітньому українському біженцеві
Німеччина
Німеччина
Джерело: відкриті джерела

Уряд Німеччини розглядає можливість припинення фінансової допомоги для українських біженців, які перебувають в країні протягом певного часу і відмовляються від зайняття працею. За інформацією Bild, у Міністерстві праці ФРН розглядають можливість скасування допомоги для тих, хто протягом до двох місяців відмовляється працювати.

Як пише видання, тоді держава покриє лише витрати на проживання та комунальні послуги для осіб, які перебувають на соціальному забезпеченні.

"Після цього терміну особам знову буде запропонована робота, і в разі відмови можуть застосовуватися санкції. Німеччина є однією з країн, яка приймає найбільше українських переселенців – понад 1 мільйон осіб, які отримують фінансову допомогу. Проте, існує обурення щодо того, що лише обмежена кількість біженців знаходить роботу", – йдеться у повідомленні.

Тож уряд висловлює обурення цією ситуацією і розглядає можливість змінити систему допомоги для тих, хто відмовляється працювати без вагомих причин.

Влада планує пропонувати роботу кожному повнолітньому українському біженцеві, а в разі відмови можуть зменшити чи повністю скасувати соціальні виплати.

Бізнес у Німеччині готовий швидше залучати до роботи біженців

Провідні німецькі бізнес-асоціації, профспілки та місцеві органи влади готові підтримати швидшу інтеграцію біженців на ринку праці. Про це заявив міністр праці ФРН Губертус Гайль.

Важливо "залучити людей до роботи швидко і швидше, ніж це відбувалося у минулому", заявив політик у Берліні.

"Ми говоримо про потенційні 400 тисяч осіб на нашому ринку праці, які мають хоча б базові знання німецької мови", – уточнив Гайль.

І зазначив, що близько 200 тисяч з них – це біженці з України, які пройшли інтеграційний курс або збираються це зробити.

Коментуючи плани зі швидшої інтеграції біженців у ринок праці ФРН, виконавчий директор німецької асоціації роботодавців (BDA) Штеффен Кампетер повідомив, що працевлаштування біженців має стати пріоритетом.

Новини за темою: Понад дві третини українських біженців, імовірно, не повернуться в Україну до завершення війни, – результати дослідження

Нагадаємо, Німеччина з наступного року скорочує виплати всім біженцям, зокрема з України. Право на соціальну допомогу претенденти на притулок зможуть отримати лише після трьох років отримання урізаної допомоги.

Німеччина стимулюватиме переміщених осіб шукати роботу.

Читайте також:
Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні
США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України
Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили
Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн