USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

У Китаї зафіксована перша у світі смерть людини від пташиного грипу H3N8

Всього у світі зафіксовані три випадки захворювання цим штамом грипу
Пташиний грип H3N8
Джерело: Reuters

У Китаї зафіксована перша смерть людини від пташиного грипу H3N8. Про це повідомляє Reuters із посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ).

За даними ВООЗ, першою жертвою грипу H3N8 стала 56-річна жінка з південної провінції Гуандун. Вона купила живого птаха на ринку. І саме так, на думку вчених, відбувся процес передачі вірусу. А смерть настала не лише через грип H3N8, а й у тому числі через супутні хвороби, які були у жінки.

В цілому відомі три випадки зараження цим штамом грипу. Всі вони зафіксовані у Китаї, перші два – ще торік.

Детальніше про штам грипу H3N8

Вперше про зараження людини грипом H3N8 стало відомо ще у квітні минулого року. Тоді цей штам виявили у 4-річного хлопчика у китайській провінції Хейнань. У жодного члена його сім'ї вірусу виявлено не було. На думку медиків, хлопчик міг заразитися через птахів – курчат і ворон, яких його сім’я вирощує у домогосподарстві.

Читайте також: Новий COVID-штам "Кракен" в Україні: Симптоми та особливості

В цілому, за словами китайських медиків, раніше штам H3N8 не виявляли у людей. Він був тільки у коней, собак, птахів і морських котиків.

Слова представників Китаю підтверджує і ВООЗ.

"Виходячи з наявної інформації, схоже, що цей вірус не має здатності легко передаватися від людини до людини, і тому ризик його поширення серед людей на національному, регіональному та міжнародному рівнях вважається низьким", – повідомили в організації.

Чому ж поширення грипу відбувається у Китаї?

Річ у тому, що Китай – найбільш населена країна на планеті. Там у тому числі живе багато птахів – диких і одомашнених, що є носіями пташиного грипу. А він, своєю чергою, постійно мутує і тому призводить до виникнення нових захворювань.

Раніше ВООЗ звинуватила Китай у приховуванні даних про походження COVID-19.

Читайте також:
В Україні активізувалися кліщі: Як вберегтися від хвороби Лайма і що робити при укусі? В Україні активізувалися кліщі: Як вберегтися від хвороби Лайма і що робити при укусі?
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
В Україні зростає захворюваність на кашлюк В Україні зростає захворюваність на кашлюк
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ