USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Німеччина закликала Китай не передавати Росії товари, які можна використати для війни

Торгівля між Пекіном і Москвою минулого року зросла на понад 40%
Бундестаг, Німеччина
Бундестаг
Джерело: відкриті джерела

Німеччина закликає Китай не обходити санкції ЄС проти Росії. Йдеться про постачання товарів подвійного значення, які можна використовувати для війни. Про це заявив віцеканцлер ФРН Роберт Хабек, передає Bloomberg.

Відповідну заяву він зробив під час візиту до Шанхаю та після переговорів з міністром торгівлі Китаю Ван Вентао та міністром промисловості й технологій Цзінь Чжуанлун у Пекіні. Він зазначив, що Європейський Союз не прийме обхід запроваджених проти Росії санкцій.

"Якщо продукція, яка використовується у військовому комплексі, більше не імпортуватиметься з Китаю, це також допоможе економічним відносинам між нашими двома країнами", – сказав віцеканцлер.

При цьому наголосив, що торгівля між Китаєм та Росією минулого року зросла на понад 40%, трохи більш ніж половина цього зростання припадає на енергоносії, а решта – це товари подвійного значення. Хабек додав, що він порушив питання на переговорах з китайськими чиновниками після того, як вони поскаржилися на те, що Німеччина ускладнює китайські інвестиції.

Європейський Союз запровадив проти Росії більш як 10 пакетів санкції з початку повномасштабного вторгнення. Обмеження направлені на російський енергетичний сектор, оборонну промисловість, путінський режим та пособників російського диктатора. Крім того, в ЄС були заблоковані російські активи. Нещодавно посли Європейського Союзу погодили 14-й пакет обмежень щодо РФ у відповідь на агресію проти України.

Читайте також:
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed
Понад 14 тисяч громадян України незаконно утримує Росія, – Лубінець Понад 14 тисяч громадян України незаконно утримує Росія, – Лубінець
Біль, страх, тривога, травми. Що таке ПТСР, як його розпізнати та куди звернутися за допомогою Біль, страх, тривога, травми. Що таке ПТСР, як його розпізнати та куди звернутися за допомогою
Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію з визнанням дій РФ геноцидом українського народу Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію з визнанням дій РФ геноцидом українського народу