USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Кулеба пояснив, чому Китай не прийме ні українську ні російську сторону

Китай переслідує винятково свої інтереси
Кулеба _1

Голова МЗС України Дмитро Кулеба у Брюсселі 4 квітня 2023 року

Джерело: UWN

В російсько-українській війні Китай не підтримає жодну сторону, а буде діяти винятково у своїх інтересах. Про це в інтерв'ю 1+1 заявив глава МЗС Дмитро Кулеба.

"Ті, хто вважає, що Китай буде стояти на боці Росії чи України - глибоко помиляються та надто поверхнево дивляться на стратегічне бачення Китаю розвитку ситуації у світі, не лише в Україні", - пояснив глава МЗС.

Кулеба розповів, що сьогодні провів важливу розмову, присвячена розвитку двосторонніх відносин між Україною та Китаєм. Йшлося про економіку і торгівлю.

"Був чіткий сигнал про те, що Китай розглядає двосторонні відносини з Україною, поза контекстом їх відносин з Росією чи наших відносин зі Штатами, чи війни. Це означає, що у Китаю є чітке розуміння, що відносини з Україною, як з незалежною європейською країною, будуть окремим напрямом зовнішньої політики Китаю", - зауважив Кулеба.

При цьому міністр пояснив, що китайці ніколи не задумувалися, кого підтримати у конфліктній ситуації. Пекін наполягає винятково на своїх інтересах.

"Вони завжди твердо, протягом тисячоліть стояли та будуть стояти виключно на позиції інтересів Китаю", - підкреслив він.

Раніше Пентагон повідомляв, що РФ закуповувала в Китаї продукцію подвійного призначення та другорядні предмети військового призначення для російських військових, зокрема стрілецьку зброю, запасні частини, навігаційне обладнання та захисне спорядження. У квітні цього року західні ЗМІ написали, що Китай посилив свою підтримку Росії у війні проти України, надаючи країні-агресору супутникові знімки для ударів по українським цілям.

При цьому українська розвідка заявила, що 90% деталей та обладнання західного виробництва імпортуються в Росію через Китай.

Нещодавно західні ЗМІ повідомили, що китайські та російські компанії розробляють ударний безпілотник, схожий на іранський БПЛА Shahed.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС