USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У "Київгумі" заперечують звинувачення СБУ щодо співпраці підприємства з Росією

Напередодні в офісі "Київгуми", у її дочірніх підприємствах та за місцем проживання службових осіб правоохоронці проводили обшуки
Підприємство
Підприємство "Київгума"
Джерело: відкриті джерела

Підприємство "Київгума" заперечує звинувачення Служби безпеки України щодо здійснення оптових поставок засобів тактичної медицини до РФ. Про це заявив гендиректор підприємства Андрій Острогруд у своєму дописі в Facebook.

З чого все почалося?

Нагадаємо, що у четвер, 4 січня, співробітники Служби безпеки прийшли з обшуками до єдиного в Україні виробника аптечок для Збройних сил – ТОВ "Київгума". 

У відомстві повідомили, що було викрито одне із підприємств на Київщині, яке здійснювало оптові поставки засобів тактичної медицини до РФ.

Позиція "Київгуми"

Вже сьогодні гендиректор "Київгуми" Андрій Острогруд заперечив відповідні звинувачення СБУ.

"З лютого місяця 22 року ми повністю зупинили співпрацю з країною агресором! Жодної поставки не було! Кошти втрачені в ерефіі (дебіторку), списано отримавши відповідні довідки ТПП про форс-мажор. Все це можна бачити як у нас в обліку, так і в податковій, і митниці", – написав він.

Також, за його словами, компанії з Естонії та Швейцарії, які фігурують у справі Служби безпеки України, є потужними європейськими компаніями, з якими "Київгума" співпрацює вже багато років.

Острогруд підтвердив, що з лютого 2022 року "Київгума" поставила до компаній з Естонії та Швейцарії товару на суму близько 1 млн євро, як і вказано в інформації від СБУ.

"Але, повторюсь, ми на ці компанії поставляємо товар десятки років, і в цих сумах поставок – грілки гумові, клейона, спринцівки, напальники, соски та пустушки для дітей та інше! Тобто позицій "тактика" (про що можна довідатись у нас на офіційному сайті компанії) не було", – додав він.

Андрій Острогруд також заперечив звинувачення Служби безпеки щодо, зокрема, такої позиції, як "бинт Мартенса". 

"Це тонка гумова полоса довжиною 3,5 та 5 м, яка використовується будь-де в побуті, яку ми виробляємо вже понад 70 років і споживачами є тисячі компаній та приватних осіб! Саме ці позиції фігурують в матеріалах справи, по якій нас звинувачують в "зраді"! Мало того поставки цих позицій – це декілька десятків тис. євро а не мільйон", – зазначив Острогруд.

На його думку, справа пов'язана з бажанням "збити компанію як єдиного і найбільшого виробника аптечок та завести своїх постачальників".

Тепер компанія планує через суд спростувати інформацію СБУ, щоб закрити цю справу.

Новини за темою: СБУ провела обшуки у виробника аптечок для ЗСУ – є підозра у держзраді

Нагадаємо, лікар Роман Штибель заявив, що військові на передовій віднедавна почали отримувати неякісні джгути. За словами медика, різні бригади на передовій почали отримувати неякісні турнікети. Ці турнікети рвуться просто на очах, навіть на тренуваннях, наголошує Штибель.

Теги: СБУ
Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали