USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Військові медики скаржаться на неякісні аптечки: Що каже командування

Командування Медичних сил ЗСУ заявило, що ці аптечки прийшли як міжнародна медична допомога, після скарг їх відправили на експертизу
Військові аптечки, які Україні надають міжнародні партнери
Військові аптечки, які Україні надають міжнародні партнери
Джерело: Роман Штибель/Facebook
Лікар Роман Штибель заявив, що військові на передовій віднедавна почали отримувати неякісні джгути. Про це він розповів "Громадському".

За словами медика, близько тижня тому різні бригади на передовій почали отримувати неякісні турнікети. Ці турнікети рвуться просто на очах, навіть на тренуваннях, наголошує Штибель.

"Це фото з передової, військові медики кажуть, що у їхні підрозділи також потрапляють ці аптечки... Значення має не стільки виробник, як те, сертифікована продукція чи ні. Упаковка цих турнікетів має жовту пунктирну смужку. І ми чітко їх розрізняємо, бо вже неодноразово з ними стикалися", – сказав лікар.

Також про неякісні джгути повідомила волонтерка Оксана Корчинська. Вона з посиланням на бойових медиків стверджує, що вже був випадок, коли турнікети порвалися під час спроби зупинити кровотечу військовому.

"В комплектації зазначається, що є хімічний кровозупинний бинт, це теж брехня. Там китайська звичайна спресована марля", – додала Корчинська.

Реакція командування 

Командування Медичних сил ЗСУ заявило, що не закуповує і не закуповувало ці аптечки – вони прийшли як міжнародна медична допомога від партнерів.

"Тобто жодної державної копійки на них не було витрачено. Щодо повідомлень військовослужбовців, що якість цих турнікетів не відповідає дійсності, – ці аптечки були направлені на дослідження відповідною комісією", – наголосила представниця командування.

За її словами, завтра, 21 липня, будуть результати дослідження аптечок, і тоді командування Медичних сил прокоментує ситуацію.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні