USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Києві затримали ще одного агента ФСБ: Готував нові удари Росії по столичних ТЕЦ на період холодів

Фігурантом виявився контрактник однієї з військових частин Нацгвардії
зрадники
Зрадник
Джерело: Telegram СБУ

Служба безпеки України затримала у Києві "військового перевертня", який готував нові удари РФ по столичних ТЕЦ. Про це поінформували в пресслужбі СБУ.

Правоохоронці розповіли, що фігурантом є контрактник однієї з військових частин Національної гвардії, якого російська спецслужба дистанційно завербувала у січні цього року.

"Щоб залучити військового до негласної співпраці, ФСБ задіяла свого резидента (керівника агентурної групи, – ред.). Ним виявився колишній військовослужбовець Нацгвардії, який звільнився зі служби за станом здоров’я та виїхав до однієї з європейських країн: там він розпочав працювати на ФСБ. Перебуваючи за межами України, резидент давав вказівки своєму агенту у Києві – попросив збирати геолокації теплових електростанцій у столиці", – йдеться у повідомленні.

Також ворога цікавили відомості щодо технічного стану енергооб’єктів та рівня їхнього захисту підрозділами Сил оборони. Усю отриману інформацію російський агент направляв резиденту через месенджер у вигляді фотографій з описом системи охорони.

Новини за темою: Просив Путіна визнати "Л/ДНР": Нардепу-комуністу повідомили про підозру

"За кожне виконане завдання обидва фігуранти отримували від свого "куратора" з ФСБ від 100 до 1 тис. доларів. Сума залежала від складності проведеної "роботи" і важливості здобутої інформації. За наявними даними, розвідувальні відомості потрібні були окупантам для підготовки до нових повітряних ударів по Києву на період холодів. Співробітники СБУ затримали російського агента у результаті багатоетапної спецоперації під час виконання ним ворожого завдання", – додали в спецслужбі.

При обшуках за місцем проживання колишнього нацгвардійця у Києві виявили комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь Росії.

Наразі слідчі повідомили обом фігурантам про підозру в держзраді. Затриманий агент ФСБ перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

Зрадники України

Служба безпеки України повідомила про підозру зраднику з тимчасово окупованого Бердянська, який хотів переманити українських військових пілотів на бік Росії. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У спецслужбі розповіли, що на початку повномасштабного вторгнення РФ зрадник дистанційно вийшов на одного з командирів 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку СРСР РФ, з яким раніше навчався в училищі льотчиків.

Нагадаємо,  Служба безпеки провела контрдиверсійну спецоперацію у Вінниці. У результаті оперативних заходів затримано ще одного агента ФСБ, який займався підготовкою нової російської повітряної атаки на місто.

В Україні продовжують карати зрадників, які "зливають" окупантам дані про дислокацію бійців Збройних сил України.

Новини за темою: СБУ затримала агента ФСБ, який шукав склади ЗСУ під Авдіївкою

Так, на Донеччині суд виніс вирок чоловікові за несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Тим часом Служба безпеки України інформує про затримання депутата однієї з селищних рад Полтавської області, який коригував російські обстріли по передових позиціях Сил оборони.

"Посадовець входив до близького оточення екснардепа від забороненої партії "ОПЗЖ" Іллі Киви і до 24 лютого 2022 року неодноразово звертався до нього щодо вирішення бізнес-справ", – розповіли у спецслужбі.

До того ж раніше повідомлялося, що на Миколаївщині Служба безпеки України затримала місцевого жителя, який під час окупації регіону активно співпрацював із загарбниками.

Новини за темою: У Дніпрі знайшли і знешкодили коригувальників російських ракетних ударів
Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри