USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Просив Путіна визнати "Л/ДНР": Нардепу-комуністу повідомили про підозру

Зловмиснику загрожує тюремне ув’язнення з конфіскацією майна
Підозра Буйку
Джерело: СБУ

У Києві правоохоронці викрили колишнього народного депутата від забороненої "комуністичної партії України", який підтримав збройну агресію РФ проти нашої держави. 

В СБУ розповіли, що ще напередодні повномасштабного вторгнення росії він був одним з організаторів звернення так званої "міжнародної спілки радянських офіцерів" до президента країни-агресора Путіна. У цьому "листі" його підписанти просили очільника Кремля визнати "суверенітет" тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей - так званих "ЛНР" та "ДНР".

"Крім того, протягом 2017-2019 років колишній нардеп брав активну участь у масових антиукраїнських заходах у Москві та агітував за "приєднання" захопленої частини сходу України до РФ. Також він виступав за офіційне введення на територію нашої держави військ РФ", - додають у відомстві.

Після 24 лютого 2022 року фігурант очікував на "бліцкриг" рашистів і швидку окупацію Києва, про що неодноразово розповідав серед оточуючих. Враховуючи це, він підбурював своїх знайомих допомагати російським окупантам у разі захоплення столичного регіону.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника виявлено заборонену комуністичну літературу і прокремлівські друковані видання.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує тюремне ув'язнення від трьох до п'яти років з конфіскацією майна.

Про кого йде мова?

Правоохоронці не називають імені зрадника. Втім, за даними низки ЗМІ, мова йде про Буйка Георгія Володимировича.

З 1992 року Буйко був активним учасником відновлення Комуністичної партії України. Народний депутат України 3-4 скликання від КПУ (1998-2006). З 2005 року Буйко був головою правління Всеукраїнського суспільного об'єднання "Інтелігенція за соціалізм", з 2007 року – головою Антифашистського комітету України.

 З червня 2008 року – секретар ЦК Комуністичної партії України. 

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку