USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Києві закриють на ремонт ще одну ділянку метро

Йдеться про ділянку тунелів по І головній колії "Почайна" та "Тараса Шевченка"
Метро
Джерело: Київський метрополітен

Заступник начальника КП "Київський метрополітен" Дмитро Пінчук повідомив, що у Києві на тлі проблем з перегінним тунелем між станціями "Либідська" та "Деміївська" синьої гілки метро може початися ремонт на ще одній ділянці Оболонсько-Теремківської лінії столичної підземки. Про це інформує "Телеграф".

"У зв’язку з фізичною зношеністю та необхідністю поліпшення експлуатаційних характеристик потребує проведення планового капітального ремонту ділянка тунелів по І головній колії "Почайна" та "Тараса Шевченка". Підприємство проводить закупівлю проєктних робіт. За ділянкою ведеться постійний періодичний нагляд. Безпека руху поїздів та безпечне перевезення пасажирів забезпечені", – розказав він.

Джерело: Телеграф

Джерело: Телеграф

Пінчук наголосив, що фахівці КП проводять спостереження та нагляд за технічним станом об’єктів метрополітену згідно з чинною нормативною документацією.

Нагадаємо, що станції "Почайна" (до 2018 року "Петрівка") і "Тараса Шевченка" відкрили одночасно ще за радянських часів – 19 грудня 1980 року. Глибина залягання цих станцій становить шість та сім метрів відповідно.

Джерело: Телеграф

Закриті станції метро

Нагадаємо, 8 грудня рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" у Києві закрили на час ремонту перегінного тунелю. Обмеження продовжаться протягом пів року. 

Причина – підтоплення метро.

Правоохоронці вже почали розслідування після підтоплення тунелів Київського метрополітену за фактом службової недбалості.

Крім того, столичні правоохоронці прийшли з обшуками до будівель Київського метрополітену, "Метробуду" та структурних підрозділів міської військової адміністрації. Правоохоронці перевірять можливі прорахунки на етапах проєктування, будівництва та експлуатації метро. А також встановлять відповідальних осіб, внаслідок дій яких трапилися розгерметизація та затоплення тунелю метрополітену.

У столиці додатково запустили близько сотні одиниць громадського транспорту

У столиці 77 автобусів та 20 тролейбусів рухаються за маршрутами, що копіюють закриту ділянку Оболонсько-Теремківської гілки київського метро.

Рух альтернативного наземного транспорту в районі закритих станцій було організовано 8 грудня. Зазначається, що завдяки посиленню роботи тролейбусного маршруту №50-К на лівому березі вдалось частково переорієнтувати пасажиропотік від синьої гілки метро, на червону.

Також ведуться термінові роботи з організації відокремленої смуги для громадського транспорту на вулиці Васильківській та площі Либідській. Окрему смугу обіцяли запустити 11 грудня.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"