USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Києві зафіксували температурний рекорд

Попереднє рекордне значення +21°С вночі фіксували у 2010 році
спека
Спека в Києві
Джерело: відкриті джерела

У столиці зафіксували температурний рекорд – ніч на 6 серпня виявилась найтеплішою з 2010 року. Про це поінформували в пресслужбі Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

"За даними спостережень, ніч на 6 серпня у Києві виявилась найтеплішою, адже температура не опустилася нижче +21,2°С", – йдеться у повідомленні.

В обсерваторії додали, що попереднє рекордне значення +21°С було зафіксоване у 2010 році.

Спека в Європі

У другій половині липня по всій Південній та Центральній Європі вирувала спека, а у 16 містах Італії попереджали про "червоні" температурні показники. Ці значення становлять загрозу навіть для здорових людей, а влада Італії застерігала від перебування надворі з 11:00 до 18:00. Про це писало BBC Україна.

Новини за темою: Аномально високі температури повітря: 3 липня було найспекотнішим днем у світі за всю історію спостережень

Максимально спекотно було у туристичних містах Італії – Римі, Флоренції та Болоньї. У Греції за останні дні температура повітря досягла 40 градусів за Цельсієм. Через це одне з найулюбленіших місць подорожувальників в Афінах – Акрополь, який розташований на скелястому пагорбі, де неможливо вкритися від сонця, – закрили у найспекотніші години. Крім того, в країні побоювалися повторення лісових пожеж, особливо там, де спека співпадає із сильним вітром.

Вчені пророкують температурний рекорд у світі у 2023–2024 роках

Вже цього року або у 2024-го людство стане свідком нового температурного рекорду у світі. Абсолютний максимум буде подолано завдяки кліматичним змінам та поверненню такого погодного явища, як Ель-Ніньо. Про це повідомляють кліматологи.

Що робити людям у спеку?

Спека вже спричинила перші наслідки. Лікарні повідомляють про збільшення кількості звернень про дегідрацію, виснаження від спеки тощо.

Людям радять випивати не менше двох літрів води на день, утриматися від алкоголю та кави, які викликають зневоднення.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"