USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Чехії домовилися про систему депозитів на імпорт з України

Депозити повернуть імпортерам, якщо зерно відправлять з ЄС на ринки третіх країн
Чехія Україна

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Представники політичних партій Чеської Республіки, включаючи опозиційні, спільно з Аграрною палатою країни домовилися про можливість запровадження мит у вигляді депозитів, які повертаються на сільськогосподарську продукцію, що імпортується з України до Європейського Союзу. Про це повідомляє Radio Prague International.

За даними видання, депозити повернуть імпортерам, якщо зерно відправлять з ЄС на ринки третіх країн.

"Це могло б розв'язати проблему, коли імпорт сільськогосподарської продукції з України знижує конкурентоспроможність чеських фермерів. Євросоюз проведе переговори щодо нової форми угоди про вивезення українського зерна на європейський ринок до середини поточного року", – йдеться у публікації.

Водночас у чеській Аграрній палаті вважають, що необхідно розв'язувати проблему, яка виникає у зв'язку з тим, що українське зерно потрапляє на ринок Європейського Союзу, а не до інших країн.

"Через те, що українські виробники агропродукції не зобов'язані виконувати європейські екологічні стандарти, місцеві фермери опиняються порівняно з ними у невигідному становищі, наголосили у палаті", – пише медіа.

Новини за темою: У Чехії схвалили закон про реєстр українських автомобілів

Допомога Чехії Україні

Раніше міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що головний виклик для країни полягає в тому, щоб тримати Росію якомога далі від чеських кордонів. А для цього слід допомагати Україні, сказав дипломат.

За словами політика, допомога Україні – військова, гуманітарна, фінансова, політична чи моральна – на користь і європейській безпеці.

"Ми повинні пам'ятати, що в Україні стримуємо імперську експансію Росії, яка також гострить зуби на Центральноєвропейський регіон, на країни Балтії. Якщо Україна впаде, то зіткнемося з Росією трохи ближче – буквально на кордонах Євросоюзу, дуже близько до Чехії, і ми не повинні цього допустити", – зауважив Ліпавський.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні