USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

У Броварах упав гвинтокрил: Серед 14-ти загиблих – дитина і очільники МВС України

Новина оновлюється
Дитячий садок в Броварах
Джерело: відкриті джерела

У місті Бровари на Київщині поблизу дитячого садка впав гвинтокрил, на місці падіння спалахнула пожежа. Наразі відомо про 14 загиблих, серед яких вище керівництво МВС: міністр Денис Монастирський, перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар Юрій Лубкович. Також серед загиблих – одна дитина. 

Як повідомив головний лікар Броварської лікарні Валентин Багнюк, п'ятеро постраждалих через падіння вертольота у Броварах у тяжкому стані, а вагітну жінку, через серйозну травму спини, поклали до гінекології.

"Це, за великим рахунком, випадок амбулаторний, але ми її поклали в гінекологію, бо має близько 20 тижнів вагітності. Поклали, щоб вона побула, щоб не було загрози викидня", - сказав він.

Лікар додав, що у тяжкому стані залишаються 5 осіб – троє дітей та двоє дорослих, серед яких батько з дочкою – у них близько 30% опіків тіла, а також опік дихальних шляхів.

У Броварах оголосили триденну жалобу за загиблими – 19, 20 та 21 січня. 

Станом на 15:45 у м. Бровари пошуково-рятувальні роботи завершено. Всього загинуло 14 осіб, з них 1 дитина, постраждало 25 осіб, з них 11 дітей, повідомили у ДСНС.

Гвинтокрил, як повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, був призначений для потреб ДСНС. 

 
В гелікоптері було дев'ятеро людей, всі вони загинули. Окрім вищезгаданих високопосадовців МВС відомо про загибель Тетяни Шутяк, Михайла Павлушка, а також екіпажу: Олександра Василенка, Констянтина Коваленка, Івана Касьянова.
 
Джерело: МВС

Вертоліт ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) неодноразово залучався до виконання завдань із транспортування особового складу до місць виникнення надзвичайних ситуацій. Цей борт найчастіше використовувався (серед інших авіаційних суден системи МВС), тому що міг одночасно перевозити достатню кількість людей.

"Екіпаж судна був підготовлений до виконання завдань при складних умовах, мав необхідну кількість годин нальотів саме на вертольотах ЕС-225", – додали у ДСНС. 

UPD 

За словами речниці голови Нацполіції Мар'яни Реви, про причини катастрофи говорити дуже рано. І висувати версії – також. 
 
Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що за кілька днів результатів слідства очікувати не варто. Він також назвав модель гвинтокрила. Це Super Puma, такі є у всіх силових структур. 

Кілька фото з місця: 

Читайте також:
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
П’яний очільник Броварської РДА влетів у натовп людей: Серед постраждалих дворічна дитина. Оновлено П’яний очільник Броварської РДА влетів у натовп людей: Серед постраждалих дворічна дитина. Оновлено
Вчительська родина з Херсона допомагала росіянам вивовизити українських дітей, а нині живе в Броварах. Розслідувачі з'ясовували, як колаборанти лишаються непокараними Вчительська родина з Херсона допомагала росіянам вивовизити українських дітей, а нині живе в Броварах. Розслідувачі з'ясовували, як колаборанти лишаються непокараними
Авіакатастрофа з керівництвом МВС у Броварах: Досудове розслідування завершено Авіакатастрофа з керівництвом МВС у Броварах: Досудове розслідування завершено