USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Тунелі просідають: У Києві готуються до ремонту ще двох станцій метрополітену

Ремонтні роботи, попередньо, розпочнуться в середині 2024 року
Метро
Київський метрополітен
Джерело: Вечірній Київ

У Київському метро між станціями "Почайна" і "Тараса Шевченка" просідають тунелі, тому міська влада готується до ремонту наступного року. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник в інтерв'ю "Економічній правді".

"Просідає тунель, будуть планові роботи. Це питання своєчасного обстеження, своєчасного ремонту, підтримання його в робочому русі. Немає жодних великих проблем", - повідомив Поворозник.

Водночас у київському метрополітені обіцяють, що рух поїздів перекривати повністю не будуть. Найімовірніше, на ділянці організують почерговий човниковий рух одним тунелем в обидва боки.

"Ми будемо зупиняти рух одним тунелем, а не двома одночасно. Це питання організації роботи в частині перевезення пасажирів. Будуть тимчасові проїзди, інша схема організації руху. Потяги ніде не будуть розвертатися, вони будуть по черзі проїжджати цю ділянку одним тунелем", - заявив Поворозник.

Новини за темою: У Києві закриють на ремонт ще одну ділянку метро

Нова схема організації руху передбачатиме довші інтервали між поїздами. "Київпастранс" організовує додаткові маршрути наземного транспорту.

Очікується, що роботи розпочнуться влітку 2024 року.

Як відомо, 8 грудня рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" у Києві закрили на час ремонту перегінного тунелю, який підтопило. Обмеження продовжаться протягом пів року. 

Пізніше заступник начальника КП "Київський метрополітен" Дмитро Пінчук повідомив, що у Києві на тлі проблем з перегінним тунелем між станціями "Либідська" та "Деміївська" синьої гілки метро може початися ремонт на ще одній ділянці Оболонсько-Теремківської лінії столичної підземки.

Також ми писали, що київський метрополітен розірвав договір з компанією "Київметробуд" на будівництво гілки на Виноградар через зрив термінів виконання робіт. 

Читайте також:
Перетворити на символ ЛГБТ або веселку над водою: В УІНП розповіли про можливе майбутнє колишньої Арки дружби народів у Києві Перетворити на символ ЛГБТ або веселку над водою: В УІНП розповіли про можливе майбутнє колишньої Арки дружби народів у Києві
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів