USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

ЦВК не визнала нардепами представників "ОПЗЖ", які йшли у списку після Королевської та Волошина

Таке рішення було ухвалено через заборону діяльності "ОПЗЖ" в Україні
ЦВК
Джерело: ЦВК/Facebook

Центральна виборча комісія не визнала обраними нардепами представників "ОПЗЖ", які йшли у списках після народних обранців із цієї партії, які склали мандат раніше. Про це інформують на Facebook-сторінці ЦВК.

"Комісія не визнала обраними нардепами представників "ОПЗЖ". Також відклала розгляд питання про призначення проміжних виборів народних депутатів у двох округах", – ідеться в повідомленні.

Там зазначили, що комісія отримала постанову ВР, яка достроково припиняє повноваження нардепів Олександра Трухіна та Юрія Солода (особисті заяви про складання депутатських повноважень), обраних на позачергових виборах 21 липня 2019 року в ОВО №40 (Дніпропетровська обл.) і №47 (Донецька обл.).

У ЦВК наголосили, що вони мають призначити проміжні вибори, але під час воєнного стану в Україні це заборонено. Тому Комісія розгляне питання після припинення/скасування воєнного стану.

Центральна виборча комісія також отримала постанову ВР, яка достроково припиняє повноваження нардепів Наталії Королевської та Олега Волошина.

Згідно з процедурою, мало б відбутися заміщення, тобто визнання обраними нардепами наступних за черговістю кандидатів від "ОПЗЖ".

Однак у ЦВК визнали, що заборона діяльності "ОПЗЖ" рішенням суду – обставина, яка виключає можливість ухвалення Центральною виборчою комісією рішення про визнання обраними нардепами на позачергових виборах 21 липня 2019 року наступних за черговістю кандидатів у виборчому списку партії відповідно до закону "Про вибори народних депутатів України".

Раніше

Під час засідання Верховної Ради 13 січня було проголосовано за дострокове припинення повноважень народних депутатів Андрія Деркача, Віктора Медведчука, Тараса Козака та Рената Кузьміна.

24 лютого ВР достроково позбавила мандатів нардепів від "ОПЗЖ" Олега Волошина, Наталію Королевську та її чоловіка Юрія Солода.

Пізніше президент України Володимир Зеленський доручив голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку опрацювати пропозиції, викладені в петиції про позбавлення мандатів усіх народних депутатів від колишньої "Опозиційної платформи – За життя".
 
Читайте також:
Україна ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією Україна ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією
Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про "клуб білого бізнесу"
Верховна Рада збільшила чисельність ДПСУ на 15 тисяч військовослужбовців  Верховна Рада збільшила чисельність ДПСУ на 15 тисяч військовослужбовців
Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто