USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Верховна Рада без "ОПЗЖ": Парламент достроково припинив повноваження нардепки Плачкової

Розповідаємо, хто з ОПЗЖ вже покинув ВР
ОПЗЖ
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада України достроково припинила повноваження народного депутата України Плачкової Татьяни яка входила до колишньої фракції ОПЗЖ.

Про те, що Плачкова вирішила скласти мандат стало відомо напередодні - 13 липня. А вже сьогодні за припинення її повноважень депутата ВРУ проголосувало 283 нардепи, повідомив депутат Ярослав Железняк.

"В Парламенті залишилося 404 депутата (новий рекорд)", - додав народний обранець.

Хто з представників ОПЗЖ вже не нардеп?

10 січня президент Володимир Зеленський позбавив екснардепів та держзрадників Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача і Рената Кузьміна громадянства України. 

Згодом, 13 січня, Верховна Рада достроково припинила їх депутатські повноваження.

24 лютого ВР достроково позбавила мандатів нардепів від "ОПЗЖ" Олега Волошина, Наталію Королевську та її чоловіка Юрія Солода.

Пізніше президент України Володимир Зеленський доручив голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку опрацювати пропозиції, викладені в петиції про позбавлення мандатів усіх народних депутатів від колишньої "Опозиційної платформи – За життя".

Заборонена партія

У вересні 2022 року Касаційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу партії "ОПЗЖ", таким чином діяльність політсили була остаточно заборонена в Україні. Рішення про заборону "ОПЗЖ", ухвалене в червні минулого року, було прийнято на підставі указу президента та рішення РНБО. Вони ґрунтувалися на доказах її деструктивної діяльності, зібрані у межах реагування СБУ на загрози національній безпеці.

Читайте також:
Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії
У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського
Серед біженців з України Румунія виявила шпигунів РФ Серед біженців з України Румунія виявила шпигунів РФ