USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Рада пішла на канікули, однак збереться, коли треба буде проголосувати за заборону УПЦ МП

Депутати повернуться до сесійної зали як тільки з’явиться фінальний варіант законопроєкту про заборону УПЦ МП
Руслан Стефанчук
Голова ВР України Руслан Стефанчук
Джерело: Українська правда

Як тільки нардепи підготовлять остаточний варіант законопроєкту про заборону в Україні УПЦ МП, Верховна Рада збереться, щоб проголосувати за нього. Про це заявив голова парламенту Руслан Стефанчук, передає "Українська правда".

"Як тільки робоча група завершить напрацювання законопроєкту про заборону релігійних організацій, пов‘язаних із Росією, і представить його погоджувальній раді, ми одразу визначимо дату наступного засідання", - заявив Стефанчук.

Він додав, що документ винесуть на голосування після того, як зберуть 240 голосів на його підтримку. За словами спікера, нині для повної підтримки документу не вистачає 14-15 голосів.

"Тому сьогодні ми зібралися і вирішили дати час внутрішній робочій групі для доопрацювання цього законопроєкту. Справа в тому, що він значно змінився до другого читання, порівняно з першим. І деякі колеги не погоджуються з усіма змінами. До того ж цей законопроєкт має бути таким, щоб його ніхто не зміг оскаржити в Конституційному суді України після ухвалення. Щойно робоча група завершить роботу над документом – ми одразу винесемо його в зал", - заявив Стефанчук.

Що передувало

У Верховній Раді 23 липня депутати заблокували трибуну. Парламентарі вимагали розгляду закону проти УПЦ МП. Після цього подальші засідання парламенту відмінили. Наступні за графіком мають бути уже в серпні.

Ще у жовтні 2023 року, ВР України ухвалила законопроєкт про заборону Української православної церкви Московського патріархату та інших релігійних організацій, пов'язаних із Росією. А в березні цьогоріч року Комітет рекомендував Раді підтримати вищезгаданий законопроєкт й у другому читані.

Читайте також:
Матвій Бідний офіційно став міністром молоді та спорту України Матвій Бідний офіційно став міністром молоді та спорту України
Олексія Кулебу призначили міністром розвитку громад та територій Олексія Кулебу призначили міністром розвитку громад та територій
Ольгу Стефанішину призначили на посаду віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України – міністра юстиції Ольгу Стефанішину призначили на посаду віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України – міністра юстиції
Кадрові зміни в парламенті можуть негативно вплинути на стосунки України з міжнародними партнерами, – нардепка Кадрові зміни в парламенті можуть негативно вплинути на стосунки України з міжнародними партнерами, – нардепка