USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Рада розгляне законопроєкт про економічне бронювання у серпні-вересні

Існує три варіанти законопроєкту
Віталій Войцехівський
Віталій Войцехівський
Джерело: відкриті джерела

Законопроєкт про економічне бронювання можуть розглянути не раніше другої половини серпня, а може навіть у вересні. Про це заявив нардеп від "Слуги народу" Віталій Войцехівський в ефірі TAK TV.

"Насправді в порядку денному цього закону ще немає, але уже є три варіанти, наскільки мені відомо, закону про економічне бронювання. Там різні є суми доходів і мені здається, що на одному з варіантів мабуть треба зупинятися. Ми повинні розуміти, що людина, яка заброньована вона працює на армію, або ти служиш, бо ти забезпечуєш. Якраз закон про економічну бронювання буде цьому відповідати", – розповів він.

Нагадаємо, Рада пішла на канікули, однак збереться, коли треба буде проголосувати за заборону УПЦ МП. Спікер парламенту Руслан Стефанчук зазначив, що документ винесуть на голосування після того, як зберуть 240 голосів на його підтримку. За його словами, нині для повної підтримки документу не вистачає 14-15 голосів.

Які є варіанти економічного бронювання?

У законопроєкті №11331-1 пропонується, щоб бронюванню підлягали військовозобов'язані, які працюють на підприємствах, де середньомісячна зарплата становить не менше 12 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 січня (це 36 тисяч 336 гривень на сьогодні) і де немає боргів по сплаті зарплати та податків.

Друга модель, викладена у законопроєкті №11331-2, передбачає можливість бронювання найманих працівників та фізичних осіб-підприємців.

Також можна забронювати ФОП, якщо підприємець зареєстрований у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та громадських формувань не пізніше ніж за шість місяців до набрання чинності цього закону, та за умови, що дохід становить не менше триразового розміру збору (20,4 тисячі) за бронювання військовозобов'язаних (61,1 тисячі).

Третя – передбачає критерій середньої зарплати у 35 тис грн для підприємств та єдиний військовий збір, який складе 20,4 тис грн в місяць для ФОПів.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС