USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Рада позбавила Трухіна депутатського мандата

Нардеп написав заяву про складання мандата після визнання вини у справі про хабар поліцейському після скоєння ДТП
Олександр Трухін
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада України підтримала припинення повноважень нардепа від "Слуги народу" Олександра Трухіна. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Припинення повноважень Трухіна підтримали 288 народних депутатів.

Раніше сьогодні повідомлялося, що Трухін, який є фігурантом справи про резонансну ДТП, написав заяву про складання депутатського мандата.

Що за історія з ДТП 

Ще 23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі поблизу Києва сталася ДТП за участі депутата від "Слуги народу" Олександра Трухіна. Внаслідок аварії травм зазнали шестеро людей (зокрема двоє дітей), а також голова комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Ця аварія могла не набути значного резонансу, якби не спроба її приховати: 30 серпня стало відомо, що приблизно 30 українських медіа видалили повідомлення про ДТП за участі Трухіна (ймовірно, за гроші). Видання "Центр новин" із посиланням на очевидців повідомляло, що саме Трухін був за кермом Audi, яка в’їхала в автомобіль Ford. А за словами свідків, Трухін нібито мав ознаки алкогольного сп'яніння. А втім, офіційного підтвердження цьому не було.

Пізніше, 7 вересня 2022 року, Трухіну повідомили про підозру за ч. 1 ст. 369 КК України. Санкція цієї статті передбачає штраф або обмеження волі від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

20 вересня того ж року ВАКС призначив Трухіну запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 49 тис. 620 гривень. 28 вересня слідство у цій справі завершили та відкрили матеріали стороні захисту на ознайомлення.

У лютому 2023 року Трухін уклав угоду з прокурорами, визнавши свою провину в пропозиції хабаря поліцейському на місці ДТП. Згідно з нею, депутат зобов’язується протягом місяця заплатити 6 мільйонів гривень на підтримку ЗСУ, а також 68 тисяч гривень штрафу.

Читайте також:
В Україні у 2024 році зменшилася кількість ДТП із потерпілими, але кількість аварій з вини дітей продовжує зростати В Україні у 2024 році зменшилася кількість ДТП із потерпілими, але кількість аварій з вини дітей продовжує зростати
Слідство завершено: Нардепу Ніколаєнку, який вчинив смертельну ДТП на Житомирщині, загрожує до восьми років за ґратами Слідство завершено: Нардепу Ніколаєнку, який вчинив смертельну ДТП на Житомирщині, загрожує до восьми років за ґратами
В ДТП загинув військовий, якого нещодавно повернули з російського полону. Поліція взялася за розслідування В ДТП загинув військовий, якого нещодавно повернули з російського полону. Поліція взялася за розслідування
13 дітей стали сиротами через смертельну автотрощу на Рівненщині 13 дітей стали сиротами через смертельну автотрощу на Рівненщині