USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Може вдарити по самій Польщі: Варшава звернулася до протестувальників перед повною блокадою кордону з Україною

В уряді попередили протестувальників, що повне блокування кордону з Україною може нашкодити і Польщі
Кордон

Польща заявить до ЄС зміни про транспортний безвіз з Україною

Джерело: відкриті джерела

Міністр сільського господарства та розвитку села Польщі Чеслав Сєкерський звернувся до протестувальників із попередженням про те, що повне блокування кордону може нашкодити самій Польщі. Про це повідомляє Polsat News.

У листі-зверненні до протестувальників, опублікованому Міністерством сільського господарства та розвитку села Польщі, ідеться, що повне закриття кордону може сприяти зупинці експорту польських товарів в Україну. А це своєю чергою може призвести до скорочення багатьох робочих місць.

Сєкерський заявив, що міністерство хоче розробити двосторонню угоду з Україною, яка б розширила сферу захисту ринку, включивши до неї інші чутливі продукти, як-от цукор, птиця, яйця, фрукти, мед, яблучний сік, олії.

"Ми хотіли б, щоб результатом нашої спільної роботи стала угода про розв'язання поточних проблем і розробку програми на майбутнє", – наголосив він.

Новини за темою: Польські фермери починають масштабні протести по всій країні. Одна з причин – імпорт з України

Також міністр закликав протестувальників стежити за тим, щоб їхня діяльність завдавала якомога менше неприємностей суспільству.

Польща просить Україну скасувати "єЧергу"

За словами заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергія Деркача в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", Польща звернулася до України з проханням скасувати "єЧергу" на трьох пунктах пропуску – "Нижанковичі – Мальховіце", "Угринів – Долгобичив", а також "Рава-Руська – Гребенне".

"Ми читаємо це і розуміємо, що, напевно, наша остання комунікація на кордоні (під час спільного відвідування пункту пропуску) не досягла мети. Адже ми пояснили, що система електронної черги дуже важлива для країни, ми показали результат, вона дійсно діє. І вони начебто погодилися", – сказав Деркач.

Раніше стало відомо, що дію угоди про скасування "єЧерги" для порожнього транспорту на ПП "Нижанковичі – Мальховіце" було продовжено до 1 березня.

Ситуація на кордоні

На вчорашній ранок у черзі на кордоні стояли близько 2900 вантажівок.

Також з'явилася інформація, що натовп польських протестувальників на кордоні блокував проїзд автобусів із пасажирами. У зв'язку з цим українська сторона провела термінові переговори з польськими колегами.

При цьому раніше стало відомо, що українські перевізники 20 лютого розпочнуть власну акцію протесту на трьох пунктах пропуску з Польщею. Це буде заходами у відповідь на акції польських протестувальників.

Читайте також:
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори