USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Трамп сплатить газеті NYT майже 400 тис. доларів судових витрат після програного позову

У судовому позові на 100 млн доларів Трамп звинувачував газету та свою племінницю Мері Трамп у "підступній змові"
Дональд Трамп

Трамп

Джерело: відкриті джерела

Верховний суд Нью-Йорка зобов’язав експрезидента США Дональда Трампа сплатити газеті The New York Times майже 400 тис. доларів витрат, сплачених через його невдалий судовий позов. Про це повідомляє BBC.

У судовому позові на 100 млн доларів Трамп звинувачував газету та свою племінницю Мері Трамп у "підступній змові" з метою отримати його податкові дані.

"Торік суддя відхилив позов, заявивши, що його вимоги "не відповідають конституційному праву". Серія статей про фінансові справи Трампа отримала Пулітцерівську премію. А 12 січня суддя Верховного суду Нью-Йорка Роберт Рід, демократ, зобов’язав Трампа відшкодувати New York Times витрати в розмірі 392 тис. 638 доларів, сплачені його невдалим судовим позовом", - йдеться у повідомленні.

Що передувало?

У позові щодо розслідування 2018 року, де йшлося, що експрезидент був причетний до "сумнівних податкових схем", Трамп звинуватив трьох журналістів. Начебто ті розповіли про співпрацю з його племінницею в рамках "особистої вендети" проти нього.

У позові стверджувалося, що вони невпинно переслідували її та переконали передати документи.

Новини за темою: Ще один американський штат заборонив Трампу висуватися в президенти, – CNN

У травні суддя відхилив справу, заявивши, що правова система "давно визнала, що репортери мають право брати участь у законній та звичайній діяльності зі збору новин". Суддя сказав, що ця діяльність є основою Першої поправки країни, яка захищає право на свободу слова.

В Європі бояться перемоги Трампа на виборах США

Уряди європейських країн серйозно занепокоєні тим, що Дональд Трамп в разі повернення у Білий дім не тільки остаточно зупинить допомогу Україні, але також може свідомо розвалити НАТО. Про це на умовах анонімності низка європейських дипломатів та посадовців розповіли The New York Times.

Зазначається, що протягом усього часу існування Північноатлантичного альянсу як "республіканські", так і "демократичні" президенти Сполучених Штатів Америки бачили в цій організації інструмент примноження сили та впливу США на світовій арені.

Однак Дональд Трамп чітко дав зрозуміти, що він бачить НАТО лише як чорну діру, через яку європейці витягують американські ресурси. І цієї думки Трамп дотримується вже понад два десятиліття.

Новини за темою: Дональд Трамп може брати участь у виборах президента США, – рішення суду

Як розповіли NYT понад пів дюжини нинішніх і колишніх європейських дипломатів, в урядах їхніх країн підіймається тривога, що повернення Трампа може означати не просто відмову від України, але й ширший відступ Америки з європейського континенту та розпад Північноатлантичного альянсу.

Читайте також:
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів