USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Трамп під час свого президентства "зливав" конфіденційну інформацію австралійському мільярдеру. Розповідав і про Зеленського

Експрезидент спокійно ділився тим, як тиснув під час телефонних розмов на інших лідерів держав
Трамп затримання

Дональд Трамп

Джерело: The New York Times

Мільярдер Дональд Трамп, перебуваючи на посаді президента Сполучених Штатів Америки, ділився з австралійським мільярдером Ентоні Праттом конфіденційною інформацією щодо своїх розмов з лідерами інших держав, у тому числі з главою України Володимиром Зеленським. Про це пише The New York Times.

У розпорядженні видання опинились записи, на яких австралієць розповідає про свої бесіди з Трампом під час перебування того у Білому домі. Зокрема Пратт згадує, як експрезидент США ділився з ним подробицями телефонних розмов з лідерами інших держав.

Розмова із Зеленським

Так, Трамп розповідав, що тиснув у 2019 році на президента України Володимира Зеленського з тим, щоб той допоміг запустити безпідставні корупційні розслідування проти Джо Байдена.

Новини за темою: Трамп може бути частково причетний до провалу оборони Ізраїлю, – ЗМІ

Видання нагадує, що саме ця телефонна розмова стала основою першого імпічменту Трампу.

При цьому Трамп розповідав Пратту, що розмова із Зеленським – це "ніщо" в порівнянні з його звичними справами.

"Це було ніщо в порівнянні з тим, що я зазвичай роблю… Це ніщо в порівнянні з тим, про що ми зазвичай говоримо", – цитував австралійський мільярдер колишнього президента Сполучених Штатів Америки.

Розмова з президентом Іраку

Крім Зеленського Пратт також пригадав, як Трамп розповідав йому про свою телефонну розмову з президентом Іраку Бархамом Саліхом у грудні 2019 року.

"Президент Іраку подзвонив мені і сказав: "Ви щойно зрівняли з землею моє місто". ...Я відповів йому: "Гаразд, що ви збираєтеся з цим робити?" – процитував мільярдер Трампа.

Новини за темою: Трампа визнали винним у шахрайстві, – Reuters

Нагадаємо, Трамп має постати перед судом у травні 2024 року за звинуваченням у зберіганні секретних документів після того, як він покинув Білий дім у січні 2021 року, а потім у перешкоджанні федеральним спробам вилучити їх із його маєтку Мар-а-Лаго в Палм-Спрінгс, штат Флорида. Експрезидент не визнав себе винним за 40 обвинуваченнями в рамках кримінальної справи та неодноразово заперечував будь-які правопорушення.

Також Трампу висунули звинувачення у спробі сфальсифікувати вибори 2020 року.

Читайте також:
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg